İranlı vekil Yarmuhammedi: Sistan ve Belucistan halkının yüzde 74'ü açlık sınırının altında yaşıyor

İranlı Milletvekili Yarmuhammedi, Sistan ve Beluçistan’da halkın çoğunun günlük işlerle karınlarını doyurduğunu ve bu nedenle Kovid-19 salgınında çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi

İranlı vekil Yarmuhammedi: Sistan ve Belucistan halkının yüzde 74'ü açlık sınırının altında yaşıyor / Fotoğraf: TRT

İranlı İşçiler Haber Ajansına (ILNA) konuşan Zahedan Milletvekili Alim Yarmuhammedi, yaklaşık 3 milyon nüfuslu Sistan ve Beluçistan eyaletinde halkın yaşadığı maddi sorunlara ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karşılaştıkları zorluklara dikkati çekti.

Sistan ve Beluçistan halkının çoğunun günlük yevmiye ile geçimini sağladığını belirten Yarmuhammedi, "Bölge halkının yüzde 74'ü açlık sınırının altında yaşıyor ve sürekli bir işleri de yok. Çoğunluğu günübirlik işlerde çalışıp, günlük ücret alıyor. Bu nedenle, onlar koronavirüs zirveye ulaştığı dönemde dahi çalışmalarına ara veremediler" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Halk koronavirüse karşı desteklenmedi”

Eyalette salgına yakalanan ve hayatını kaybedenlerin sayısının sınırlı olduğunu ama hükümetin bazı işletmelerin faaliyetlerine devam edebileceği yönündeki izninden sonra salgına yakalanan kişi sayısında artış yaşandığını söyleyen Yarmuhammedi, şunları kaydetti:

Eğer hükümet Sistan ve Beluçistan'da daimi bir işe sahip olmayanları desteklemek için hazırlık yapsaydı biz bugün, halkın koronavirüse yakalanmasına şahit olmayacaktık.

Bölgede halkın yüzde 70'inin telekomünikasyon ağlarına erişim imkanının olmadığına dikkati çeken Yarmuhammedi, "Ne yazık ki bu ilgisizliğin kökleri devrim öncesine kadar gidiyor" diye konuştu. 

Yarmuhammedi, İran hükümetinin eyalette koronavirüs salgından zarar gören kesimleri destekleme konusunda başarı göstermediğini söyledi.

İran’da koronavirüs kaynaklı can kaybı 5 bin 574’e yükseldi

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, yaptığı açıklamasında, son 24 saatte koronavirüs nedeniyle ülke genelinde 93 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve bin 168 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.

Böylece ülkede salgın kaynaklı can kaybının 5 bin 574'e çıktığını aktaran Cihanpur, toplam vaka sayısının ise 88 bin 194'e ulaştığını bildirdi.

Virüse yakalanan hastalardan 3 bin 121'inin durumunun kritik olduğunu dile getiren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının ise 66 bin 596 olduğunu belirtti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU