Hasan Cemal: Farklılıklar birlik olmanın engeli değildir!

Cemal, koronavirüsten daha despotik bir rejim çıkarmanın peşindeki kriz fırsatçılarına geçit verilmemesi gerektiğini yazdı

Fotoğraf: Twitter

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. yıl dönümü konu alan T24 yazarı Hasan Cemal, bir asır önce ayrılıkları, farklılıkları bir yana bırakarak ve mümkün olan en "geniş cephe"yi  kurarak yola çıkıldığını hatırlattı.

Türkiye'nin bugün de son derece kritik bir kavşakta geçtiğini ifade eden Cemal, koronavirüs krizinin, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, Türkiye'de de otoriter rejimi daha da güçlendirecek bir kriz fırsatçılığını beslemeye başladığını savundu.

"İşte buna karşı mücadelede hedef küçültmek zorundayız" diyen Cemal, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Mümkün olan en "geniş cephe"yi kurarak yürümekten başka çaremiz yok.Yineliyorum: Farklılıklar birlik olmamıza engel değil!Eğer demokrasi diyorsak...Özgürlük diyorsak...Hukuk devleti diyorsak...Millet egemenliği diyorsak...Laiklik diyorsak...Güçler ayrılığı diyorsak...

Özgür medya diyorsak...O zaman gün, ayrılıklarımızı bir yana bırakma günüdür.Demokrasi çatısı altında toplanma günüdür.

Özgürlük bayrağını hep birlikte dalgalandırma günüdür.Hedefimiz bir ve aynı çünkü.

Tüm farklılıklarımızla ortak bir zeminde, demokrasi çatısı altında ve barış içinde yaşayacak bir devlet ve toplum düzenini kurmanın başka yolu yok.Demokrasiden yana olan herkesin birlikteliği bugün her zamankinden çok daha yaşamsaldır.

Uzun lafın kısası: Türkiye'nin bugün her zamankinden daha çok bir demokrasi ittifakına ihtiyacı vardır.Farklılıklarımızı, ayrılıklarımızı bir yana bırakarak yola koyulmak zorundayız.Bir kenara bir defa daha not edin: Farklılıklar birlik olmanın engeli değildir ya da birlik olmak farklılıklarımızı engellemez."

 

T24, Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU