İç savaştaki Yemen'de hayat göçmen kamplarında daha zor

Ülkede milyonlarca insan açlıkla boğuşurken, yaklaşık 3 buçuk milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı

Göçmen kampında yaşayan Yemenliler için koşullar oldukça ağır

Yemen’de yaklaşık 4 yıldır süren iç savaş, son yılların en büyük insani krizinin yaşanmasına neden oluyor. 

Birleşmiş Milletler’den ( BM) gelen verilere göre, ülkedeki çatışmalarda şimdiye kadar 17 binden fazla insan ölürken, milyonlarca insan da açlıkla yaşamaya mahkum edildi. Hatta gelen son bilgilere göre son iki ayda 60 binden fazla insan daha kıtlığın eşiğine geldi.

Ülkedeki ekonomik kriz ve geçim kaynaklarının yok olması nedeniyle milyonlarca insanın yiyecek bulmakta zorlandığı belirtiliyor. 

Ülkede ayrıca artan saldırılar nedeniyle, sadece geçen yaz 650 bin insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Şimdiye kadar evlerini terk edenlerin sayısının ise yaklaşık 3 buçuk milyon olduğu belirtiliyor. 

Yemen’de ne olmuştu?

Yemen’de 2014’ün sonlarında Husi isyancılar ayaklanarak başkent Sana’yı işgal etti. İsyancılar, 2015’in başlarında ise ülkenin batısının büyük kesimlerini ele geçirip, Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansun Hadi'yi ülke dışına kaçmaya zorladı. Bunun ardından ülkedeki çatışmalar arttı.

İran destekli Husilere karşı Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin desteklediği hükümet güçleri arasındaki çatışmalar artarak s ürüyor.

 


 

DAHA FAZLA HABER OKU