Beyaz Baretlilerden koronavirüs önlemi: Okul, kamp ve sağlık merkezi dahil 6 bin 463 nokta dezenfekte edildi

Suriye'nin kuzeyinde yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında, Beyaz Baretliler ekipleri; çadır kentler, hastaneler ve okullarda dezenfeksiyon çalışması yaptı

Suriye Sivil Savunması (Beyaz Baretliler) Başkanı Raid Salih, yaptığı açıklamada birçok noktada koronavirüs (Kovid-19) salgını için dezenfekte çalışması yürüttüklerini söyledi.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat Bölgesi’nde birçok noktayı dezenfekte ettiklerini aktaran Salih, “İdlib'de 969 mülteci kampının yanı sıra bin 323 okul, 507 sağlık merkezi, bin 788 kamu binası, bin 876 mescit olmak üzere toplam 6 bin 463 noktayı dezenfekte ettik" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bin 500 farklı noktaya broşür dağıttık”

Sivilleri zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaya teşvik ettiklerini belirten Salih, kampları ziyaret ederek ailelere farkındalık çalışmaları yürüttüklerini ve bu kapsamda bin 500 farklı noktaya, virüsün semptomlarını ve önleme yollarını anlatan broşür dağıtıklarını aktardı.

Salih, dezenfeksiyon ve farkındalık çalışmaları sırasında, özellikle çadır kentlerde yaşayan çok sayıda sivilin, sosyal mesafeyi korumadıklarını, para kazanmak için çalışmaya devam ettiklerini, bir kısmının da koronavirüs tehlikesini ciddiye almadıklarını dile getirerek bu kapsamda çalışmaların artacağını kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü sık sık uyarılarda bulunuyor

Dünya Sağlık Örgütü, insani ve sağlık koşullarının oldukça kötü olduğu İdlib bölgesinde koronavirüsün ortaya çıkması ve yayılmasının önüne geçilebilmesi için gerekli adımların atılması konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, 28 Mart'taki açıklamasında ülke içinde yerinden edilmiş 6,5 milyon sivilin koronavirüs salgınına karşı savunmasız durumda olduğu, bunlara İdlib'den kaçarak Türkiye sınırında çok zorlu şartlar altında derme çatma kamplarda yaşam mücadelesi veren 1 milyondan fazla kişinin de dahil olduğunu bildirmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU