Hayatını kaybeden ‘Mercedes Kadir’ için siyasetçi ve milletvekilleri mesaj yayınladı

Malatya’da dün hayatını kaybeden ‘Mercedes Kadir’ lakaplı Fatih Kaydı pazartesi günü defnedilecek

Fotoğraf: Twitter

Malatya’da arabası zannettiği sopasıyla caddelerde gün boyu dolaşan ve halkın ‘Mercedes Kadir’ olarak tanıdığı 34 yaşındaki Fatih Kaydı dün hayatını kaybetti.

Pazartesi günü defnedilecek olan Fatih Kaydı için Twitter’da üzüntülerin dile getirildiği binlerce mesaj paylaşıldı.

Aralarında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da olduğu çok sayıda siyasetçi ve milletvekili de Mercedes Kadir için mesaj yayınladı.

Fotoğraf eşliğinde paylaşılan mesajlarla Mersedes Kadir ve Malatya hastagleri Twitter’da TT listesine girdi.

Paylaşılan mesajlarda şunlar kaydedildi:

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu:

Mercedes diye bindiği sopasıyla bir ömür bir şehrin insanına yalan dünya dersi veren hikmet timsali #MercedesKadir’i Hakk’a uğurladık. Onu bağrına basarak sahiplenen ve bugün gönlüne gömen güzel insanlar şehri Malatyamızın başı sağ olsun.

Malatya Valisi Aydın Baruş:

Malatya’mızda kişiliğiyle sembol olmuş, Mercedes Kadir adıyla müsemma, Fatih Kaydı kardeşimizin vefatı hepimizi üzmüştür. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Allah rahmet eylesin. Sevgisi, muhabbeti yaşayacak.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

Koca bir şehir bütün güzelliğiyle O’nun masum dünyasını sahiplenmiş ve yaşatmış. Hangi dünyanın diğerinden büyük ya da küçük olduğunu kim bilebilir? O bir dünya kurmuş kendine, güzel bir şehir buna sahip çıkmış.Allah rahmet eylesin.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba :

Malatya’nın sevilen/simge isimlerinden #MercedesKadir’in vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Mekânı cennet olsun.Ailesinin sevenlerinin ve tüm #Malatya’nın başı sağolsun

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU