Kovid-19’u yenen Doç. Dr. Terekeci: Hastalığı rahat atlatmak için C ve D vitamini ile zerdeçal tüketin

Koronavirüsü yenen Doç. Dr. Terekeci, hastalığa yakalandığını öğrendiği andan itibaren Sağlık Bakanlığı'nın tedavi önerilerini uygulamaya başladıklarını ve her gün yüksek dozda C vitamini aldıklarını söyledi

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığını atlatan Medicana Kadıköy Hastanesi Başhekimi ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Hakan Terekeci, virüse yakalananların yapması gerekenleri anlattı.

Terekeci yaptığı açıklamada, hastalığa yakalandığını öğrendiği andan itibaren Sağlık Bakanlığı'nın tedavi önerilerini uygulamaya başladıklarını ve her gün yüksek dozda C vitamini aldıklarını ifade etti.

Tedavi süreciyle ilgili bilgi veren Terekeci, bir günlerinin diğer günü tutmadığını belirterek, "Bir gün sırt bir gün baş ağrısı oluyor. Ancak her zaman olan şey; stres, edişe ve kaygı." diye konuştu.

“Yemeklere mutlaka zerdeçal katın”

Terekeci, koronavirüs testi pozitif çıkanlara tedavi esnasında kullanmaları için bazı önerilerde bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

Özellikle sineol ve karvakrol dediğim kekik esanslı standardize olan ürünler kullanılabilir. Etkin maddesi kurkumin olan zerdeçal kullanılabilir. Özellikle akciğer tutunumunun tedavisinde ve bağışıklık sisteminin dengelenmesinde kullanılabilir. Bir de deve dikeni tohumunun özü var. Onu da özellikle akciğer ve karaciğerdeki zatürre lezyonlarının iyileşmesi tedavisinde kullanılabilir. Zerdeçalı günlük bir tatlı kaşığı yemeklerde kullanabilir. O şekilde acı olduğu düşünülüyorsa eczanelerden zerdeçal ürünü alınabilir.

"Mutlaka C ve D vitamini tüketin"

Doç. Dr. Terekeci, hastalık öncesi için C ve D vitamini tüketiminin önemli olduğunu belirterek, güçlü bağışıklık sisteminin hastalıktan koruyacağını veya tedavi sürecinin daha rahat geçebileceğini söyledi.

Çinko alımının da tedavi süreci için faydalı olduğunu dile getiren Terekeci, bal ve türevlerinin, apiterapi ürünlerinin tüketiminin önemli olduğunu kaydetti.

Terekeci, kısıtlamalar nedeniyle taze sebze ve meyveye ulaşamayanların C vitamini tabletleri tüketebileceğini bildirdi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU