İran’da ölü sayısı 5 bine yaklaştı… Meşhed kentinde 100 sağlık personeli koronavirüse yakalandı

İran'ın Rezevi Horasan eyaletine bağlı Meşhed kentinde yaklaşık 100 sağlık personelinin yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklandı

İran’da ölü sayısı 5 bine yaklaştı / Fotoğraf: AA

İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan Meşhed Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Muhammed Hüseyin Bahreyni, "Meşhed Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesindeki hastanelerde görevli sağlık personelinden şu ana kadar yaklaşık 100 kişinin koronavirüse yakalandığını söyledi.

Koronavirüs salgınına yakalanan sağlık personelinden bir kısmının iyileştiğini aktaran Bahreyni, "Personelin bir kısmı hastanelerde tedavi altına alındı, bir kısmı ise evlerinde tedavi görüyor" ifadesini kullandı. 

Bahreyni, Meşhed'de virüse yakalanan sağlık personelinden hayatını kaybeden olmadığını belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık personelinin çabalarından övgüyle söz eden Bahreyni, "Rezevi Horasan'daki doktor, hemşire ve diğer tıbbi ve destek personeli dahil tüm sağlık savunucularının 55 gündür süren koronayla mücadelesi övgüye değer ve takdire şayandır" değerlendirmesinde bulundu.

İran’da salgın kaynaklı ölü sayısı 5 bine yaklaştı

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92 artarak, 4 bin 869'a yükseldiğini söyledi.

Böylece toplam ölü sayısının 4 bin 869’aye çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da bin 606 artarak 77 bin 995’e ulaştığı bilgisini verdi.

Toplam 52 bin 229 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiğini aktaran Cihanpur, durumu ağır olan ve yoğun bakımda olan hasta sayısının ise 3 bin 594 olduğu kaydetti.

Zarif'ten Çin'e tıbbı yardımlarından dolayı teşekkür mesajı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, koronavirüs salgınıyla mücadele için İran'a gönderdiği yardımları ve ABD'nin yaptırımlarını kınamasından dolayı Çin'e teşekkür etti.

Zarif, kişisel sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı Çince bir yazıda Çinli mevkidaşı Wang Yi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine değinerek, "Görüşmede yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele yollarıyla iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik işbirliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra Afganistan'daki barış sürecini konuştuk" dedi.

Zarif paylaşımında ayrıca, "Çin'e koronavirüs salgınıyla mücadele için İran'a gönderdiği yardımları ve ABD'nin yaptırımlarını kınamasından dolayı teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU