Yeni Thor filmi, X-Men’deki uzaylıları Marvel 4. Evre’ye taşıyacak

Taika Waititi, "Starsharkların" Thor: Love And Thunder’da görünüp Marvel Sinematik Evreni’yle X-Men dünyası arasında bir bağ kuracağını doğruladı

(Screen Rant)

Thor: Love And Thunder’a eklenen bir tutam "Starshark", Marvel Sinematik Evreni’yle X-Men arasında bir bağ kuracak.

Disney’in Fox’u alması 2019’un en büyük bahis konularından biriydi ama (en azından süper kahraman hayranları için) asıl manşet X-Men ve Fantastik Dörtlü’nün Marvel evrenine geri dönüşüydü.

Henüz ikisi de Marvel Sinematik Evreni’ne dahil edilmese de Örümcek Adam: Evden Uzakta (Spider-Man: Far From Home) Fantastik Dörtlü’ye dair bir ipucu verdi ve Kevin Feige, Marvel’ın son San Diego Çizgi Roman Fuarı’ndaki sunumunda mutantlara atıfta bulundu.

Marvel Sinematik Evreni’yle X-Men arasında halihazırda bildiğimiz bağların arasında, Quicksilver ve Scarlet Witch’in evrene dahil edilmesi, Disney+ dizisi Falcon And The Winter Soldier’da Madripoor adasının bulunacağı haberi ve Thor: Karanlık Dünya’nın (Thor: The Dark World) Vulcan’a yaptığı ince atıf yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taika Waititi’nin, şimdi koronavirüs salgınından dolayı resmi olarak 2022’ye ertelenmiş olan filmi Thor: Love And Thunder’ın bulanık resmi hızla şekle girmeye başladı. Chris Hemsworth’ün dönüşünün yanı  sıra bu 4. Thor filmi Natalie Portman’ın da doğrudan Marvel çizgi romanlarındaki şekliyle eski sevgilisinin kahraman kimliğini devralan Jane Foster olarak geri dönüşüne sahne olacak.

Hayranların çok sevdiği Korg ve Valkyrie’nin filme dahil olacağı doğrulanmışken Beta Ray Bill ve Galaksinin Koruyucuları’nın da arasında bulunduğu karakterlerle ilgili söylentiler sürüyor.

Screen Rant’ta yer alan habere göre Christian Bale’in bir düşmanı canlandırması muhtemel kabul edilirken Waititi şimdi “Starsharkların” da hikayeye dahil olacağını bizzat açıkladı ve bu Marvel Sinematik Evreni’yle X-Men arasında bir bağ kuruyor.

Starsharklar ilk kez 1982 tarihli Uncanny X-Men 162. sayıda çıkan bir uzaylı ırk. 1980’ler boyunca Charles Xavier mutant ekibinin yanında gelişigüzel göründükten sonra Starsharklar Thor: God of Thunder, King Thor ve diğer X-Men dışı yayınlarda da çıktı.

Uzay boşluğunda süzülen devasa, olağanüstü güçlü yabancı varlıklar olan Starsharklar, onları yakalayıp, kontrol altına alan, geliştiren ve kötü emelleri için kullanan X-Men kötüleri Brood ekibinin planlarına alet olmalarıyla biliniyor.

Asgard’ın en meşhur çocuğuna yabancı bir durum olmasa da X-Men dünyasından çıkmış bir türün yakında Marvel Sinematik Evreni’ne gelecek olması heyecan verici.

Thor: Love And Thunder’daki Starsharkların yalnızca bir arka plan ilginçliği mi yoksa hikayenin önemli bir parçası mı olacaklarını hep beraber göreceğiz ama Waititi’nin bu varlıkların filme dahil edilmesini Marvel’ın genellikle uyguladığı üst kademe gizlilik içeren pazarlama politikasının aksine duyurması, ilk ihtimale işaret ediyor.

Maalesef Starsharkların X-Men ekibinin bizzat Marvel Sinematik Evreni’ne geliş yolu olma ihtimali düşük.

Ayrı dünyaları beyazperdede yavaş yavaş bir araya geliyor olabilir ama bu yaratıklar hala çizgi roman külliyatında görece ufak bir yer tutuyor ve tek başlarına mutant türünün sinematik evrene dönüşünde hak edecekleri büyük girizgahı sağlamayacaklardır.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU