İmamoğlu: Her belediye en değerli devlet birimidir

Maske dağıtımının tek elden yapılacağı yönündeki açıklamayı eleştiren İmamoğlu, “İstanbul’da sıkı bir koordinasyona sahip Büyükşehir Belediyesi ve 39 ilçe belediyesi var. Gönderin, belediyeler seferberlik yapıp, maskeleri dağıtsın” dedi

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da hala ‘evde kal’ çağrılarına tam olarak uyulmadığını ifade eden İmamoğlu, toplu ulaşım kullanımındaki artışlara dikkat çekti.

İmamoğlu, “6 Nisan Pazartesi günü İstanbul’da toplu ulaşım kullanımı sayısı 896 bindi. Yani bir hafta önce 896 bin kez toplu ulaşımda Akbil basıldı. Taksi, minibüs hariç, ücretsiz kart gösterip binen polisler, sağlıkçılar, bunun gibi insanlar hariç. Bakınız çok büyük bir sayı değil mi?” dedi.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama bugüne baktığımızda yani düne baktığımızda iki günlük sokağa çıkma yasağından sonra, düne baktığımızda sayı 1 milyon 15 bin. Yani yüzde 12-13 civarında artış göstermiş durumda. Yani bu hiç hoş bir durum değil. Tekrardan fazla bir kullanım söz konusu. Bu bizi üzüyor. Evde kal çağrılarımızın yerine gelmediğini görüyoruz.

İmamoğlu sokağa çıkma yasağının hafta sonuyla sınırlı kalmamasını ve uzun süreli olması gerektiğini vurguladı.

“Maske dağıtımında belediyeler seferberlik yapsın”

Seçilmiş her belediye başkanının en değerli devlet birimi olduğunu ifade eden İmamoğlu, sıkı bir yerel yönetim koordinasyonun önemine dikkat çekti.

Maske dağıtımın belediyeler aracılığıyla yapılabileceğini ifade eden İmamoğlu şunları kaydetti:

“Maske dağıtımı yapmayın, bunu bir merkezden dağıtıyoruz” iddiasına hiç gerek yok. İstanbul’da sıkı bir koordinasyona sahip Büyükşehir Belediyeniz var. Yine 39 ilçe belediyesi var. Gönderin nüfusuna göre, belediyeler bu işte seferberlik yapsın, maskeleri dağıtsın. Daha bunun gibi birçok konuda belediyeler sizlerin, yani devletimizin, hükümetin en sıcak elidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi herkesin belediyesidir.

“Sağlıkçılarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz”

Sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgilenmenin de görevleri olduğunu belirten İmamoğlu, “Kimse, bizim size yardımcı olmamıza mani olmaz. Herkes haddini bilerek hareket etmeli. Bu süreç bunu gerektirir. Pandemi sürecinde birtakım teorileri döndüren insanlar, sağlıklı düşünemeyen insanlardır” dedi.

İmamoğlu, sağlıkçılara kesintisiz hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizerek, “Bu hafta, 1000’e yakın sağlıkçımıza konaklama imkanı sağlamış oluyoruz. 3000 yatak kapasitesini aştık. İstanbul’un farklı yerlerinde, hastanelere yakın otelleri bu anlamda tesis ettik. Bu manada, sağlıkçılarımızın talepleri doğrultusunda, hastanelerimize temizlik elemanı, su, gıda vb. yolluyoruz. Yollamaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, 70 bin dolarlık bozuk yedek parçayı tamir eden ustalarla görüştü

İBB Başkanı İmamoğlu bugün, Metrobüslerde kullanılan ve ABD’den üretilen 70 bin dolarlık bozuk yedek parçayı tamir eden İETT’de görevli ustaları makamında ağırladı.

Oto elektrik ustası Mustafa Kabaoğlu ve mekanik ustası İbrahim Karaman’ın büyük başarıya imza attıklarını ve bunu karşılıksız yaptıklarını ifade eden İmamoğlu, İETT Genel Müdürü Alper Kolukısa’ya ustalara başarıları için 3 maaş ikramiye ile ödüllendirilmesi talimatını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU