Peru'da maaşları ödeyemeyen kulüp başkanı, sözleşmeleri feshetti: Lig başlayınca hepinizi tekrar işe alacağım

Peru kulübü Deportivo Coopsol'un başkanı Freddy Ames, koronavirüs nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından maaşları ödemeyince, "Ligler başlayınca hepinizi tekrar işe alacağım" diyerek takımdaki tüm futbolcu ve teknik heyetin sözleşmesini feshetti

Fotoğraf: elheraldo.hn

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada 180'den fazla ülkede 2 milyona yakın insanın enfekte olmasına 120 binden fazla kişinin de hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, futbol kulüplerini de ekonomik olarak etkiledi.

Koronavirüs nedeniyle dünyada birçok futbol ligi ertelendi veya askıya alındı. Liglerin ertelenme kararı, kulüplerin ekonomik olarak büyük kayıplar yaşanmasına neden olurken, birçok kulüp futbolcuların ve çalışanların maaşlarına indirime gitme kararı aldı. 

Peru 2. Lig'de mücadele eden Deportivo Coopsol Kulübü ise maaş indirimi ya da ücretsiz izin vermek yerine tüm futbolcular ve teknik heyetin sözleşmesini, feshetti.

 

Deportivo Coopsol - rpp_pe.jpg
Fotoğraf: rpp.pe

 

Kulüp başkanı Freddy Ames, alınan kararı bir mektup aracılığıyla oyunculara ve teknik heyete iletirken, "Ligler başlayınca hepinizi tekrar işe alacağım" sözünü verdi. 

Ayrıca kulüpten yapılan açıklamada, mali bir alternatif yaratılamadığı ve bir çıkış yolu bulunamadığı için böyle bir yönteme başvurdukları bildirildi.

Deportivo Coopsol Teknik Direktörü Francisco Melgar da kararı doğrulayarak, şöyle konuştu:

Coopsol gibi ciddi bir kulübün ödeme yapacayacağı için kadroyu işten çıkarmasının anlaşılır bir yanı yok. Bu nedenle sözleşmelerimiz feshedildi. Turnuvanın yeniden başlanması durumunda ise bizi tekrar işe alacağına söz verdi.

Deportivo Coopsol Kulübü, 2004'te Peru'nun başkenti Lima'nın 70 km kuzeyindeki 65 bin nüfuslu Chancay'da kuruldu.

Peru'da 12 takımın yer aldığı 2. Lig'de mücadele eden Coopsol, geride kalan 22 haftada topladığı 39 puanla 6. sırada yer alıyor. 

Ülkede son verilere göre, 9 bin 784 Kovid-19 vakası tespit edilirken, 216 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, El Heraldo, RPP

DAHA FAZLA HABER OKU