Mısır'da idam edilen 9 kişi için birçok ilde gıyabi cenaze namazları kılındı

Mısır'da 9 kişinin idam edilmesi İstanbul'da protesto edildi. Protestoların ardından Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı

Fatih Camii - AA

İstanbul'da yaşayan bir grup Mısırlı ile Özgür-Der üyeleri, Mısır'da 9 kişinin idam edilmesine tepki gösterdi.

Fatih Camisi'nde kılınan cuma namazı sonrasında bir araya gelen çok sayıda kişi, idam edilenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İdam edilenlerin fotoğraflarını taşıyan gruptakiler, "Katil Sisi hesap verecek", "Müslüman zulme boyun eğmez" sloganları attı.

 

Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ayar, aralarında İstanbul'da yaşayan Mısırlıların da bulunduğu gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Mısır'daki idam kararlarının durdurulması çağrısında bulundu. 

İdam edilenlerin darbe karşıtı olduğunu söyleyen Ayar, şöyle konuştu:

"Bu insanların tek suçu Sisi cuntasına 'hayır' demeleridir, Müslüman olmalarıdır. Bu katliamların durdurulması gerekiyor. Bizler, Müslümanlar olarak buradan haykırıyoruz, idamlara 'dur' denilmesini, bu zulümlere 'dur' denilmesini istiyoruz. Bütün vicdanlı insanların harekete geçmesi için çağrıda bulunuyoruz. Şehit edilen bu kardeşlerimiz ve haklarında ölüm kararı verilen kardeşlerimizle gurur duyuyoruz."

 

Bu arada Mısır'da idam edilenlerin bazı yakınları da Fatih Camisi avlusunda taziyeleri kabul etti. 

Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Osmaniye, Edirne, Sakarya, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki merkez camilerde de Cuma namazı sonrası Mısır’da idam edilen 9 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU