Fatih Erbakan: İmamoğlu ve Yavaş açık bir şekilde belediye imkanlarıyla kendi medyalarını destekliyor

Erbakan CHP’li belediyelerin, hizmet araçları ve personelleriyle Sözcü ve Korkusuz gazetesi dağıttığını öne sürdü

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın belediyenin imkanlarını kullanarak kendilerine yakın basın organlarını desteklemek için kullandığını iddia etti.

Erbakan iddiasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ile bazı CHP’li belediyelerin, Korkusuz ve Sözcü gazetelerini belediyeye bağlı Halk Ekmek büfelerinde sattığını belediyeye ait araçlarla, belediye çalışanları eliyle dağıttıklarını öne süren Erbakan, “Bu apaçık bir adaletsizlik değil mi?” diye sordu.

“Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere CHP’li belediyeler, açık bir şekilde belediye imkanlarıyla kendi medyalarını destekliyorlar. Bu tavırlarıyla, göreve gelmeden önce; 'Havuz medyası' şeklinde eleştirdikleri adaletsizliği, şimdi göreve gelince kendileri de yapmış olmuyorlar mı?” diye soran Erbakan, “Söz konusu CHP'li başkanların bu tutumu kendi 'havuz medyalarını' oluşturmak anlamına gelmiyor mu?  Bu apaçık bir adaletsizlik değil mi?" ifadelerini kullandı.

Erbakan CHP'li belediyelere eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Ötekileştirici söylem ve tavırlar, kutuplaşmayı tırmandıran uygulamalar,  Milletimizin bu en zor günlerde dahi birlik olmasına engel olmaktadır. Yapılan işin adı kamu imkanlarıyla yapılan bir HİZMETSE, bunun herkese eşit verilmesi, hem ahlaki hem de hukuki bir zorunluluktur. Değerli Belediye Başkanlarımızı bu gibi adil olmayan, etik olmayan, milleti kutuplaştıran uygulamalara acilen son vermeye davet ediyoruz.

“Bindikleri otobüsün istikameti yanlış”

"Milli Görüş olarak 50 seneden beri ifade ettiğimiz gibi, sayın başkanlar ne kadar iyi niyetli olursa olsunlar, bindikleri otobüslerin istikameti yanlış” diyen  Erbakan, “Yanlış istikamette giden otobüste ne kadar iyi insan olursanız olun, varacağınız nokta yanlış olur. Milletimizin sahibi olduğu Belediyelerimizin adil bir şekilde hizmet vermesi için, yeni nesil Milli Görüş Belediyeciliği’ne bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.  Milletimiz 'Önce Millet' diyen, 'Kuvveti değil, Hakkı ve Adaleti Üstün Tutan' Milli Görüş’ün hizmet anlayışını özlemle bekliyor. Ve bu hizmet anlayışına da ancak ve ancak Yeniden Refah’la kavuşulabilir” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU