HÜDA PAR: Türkiye’de kadınları korumak için çıkarılan yasalar önce kadınları mağdur etti

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Sağlam, infaz yasası paketi ile mağduriyetinin giderilmesi yönündeki beklentinin hayal kırıklığıyla sonuçlandığını söyledi

İshak Sağlam / Fotoğraf: HÜDA PAR Basın

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, gerçekleştirdiği toplantıda gündemi değerlendirdi

Sağlam, vatandaşlara yönelik ekonomik destek paketlerinin genişletilmesi istedi

Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla daha etkin mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Sağlam, vakaların izolasyon ve takip projelerinin önemi ile mağduriyetlerin giderilmesi konularına dikkati çekti.

21 il için getirilen ekilebilir tüm arazilerin ve tohum desteği projesinin 81 ilin tamamına yayılması gerektiğini söyleyen Sağlam, destek paketlerinin genişletilmesi ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Değerlendirmesinde genç evlilik mağdurlarına da değinen Sağlam, “İnfaz yasası paketi ile mağduriyetlerin giderilmesi yönündeki beklenti de hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Vatandaşlara kesilen cezalar haksızlığa neden oluyor”

‘İzolasyon Takip Programı’ hakkındaki endişelerini dile getiren Sağlam, verilerin elektronik ortamlarda depolanmasının kötü amaçlı kullanımlara kapı aralayabileceğini söyledi.

Kamu görevlilerin her fırsatta cezai işlem uygulamasının zor durumdaki halkın hayatını daha fazla zorlaştırdığını ifade eden Sağlam, “Bu süreçte işten çıkarılan, işyerleri tedbir kapsamında kapatılan, günlük yevmiye ile geçimini temin eden, dışarı çıkamadığı gün evine ekmek götüremeyecek durumda olan nice insan vardır. Tedbirleri ihlal eden veya etmek zorunda kalan vatandaşlara verilen astronomik cezaların ıslahtan çok ciddi bir haksızlığa neden olduğu da unutulmamalıdır” diye konuştu.

“Salgın ile daha etkin bir mücadele yürütülmeli”

Türkiye’de kadınları korumak için çıkarılan yasaların aksine ilk önce kadınları mağdur ettiğini ifade eden Sağlam, devamında şunları kaydetti:

“Mecliste görüşülmekte olan infaz yasası paketi ile mağduriyetlerin giderilmesi yönündeki beklenti de hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştır. Genç evlilik mağdurlarının tecavüzcülerle bir tutulması hukuki olmadığı gibi insani, vicdani ve ahlaki de değildir. Bu insanların alınlarına vurulan bu leke, bir an önce temizlenmeli; bu kanunu çıkaran meclis ve uygulamayı yapan hükümet de yanlışlarından dönerek bu vebalden bir an önce kurtulmalıdır. Ülkemizde güya kadınları korumak amaçlı çıkarılan yasalar ilk önce kadınlarımızı mağdur etmiştir.” 

Ülkede koronavirüs vaka sayısının 50 bini aştığını ve sayıların işin ciddiyetini bir kez daha ortaya koyduğunu aktaran Sağlam, salgın ile daha etkin bir mücadelenin yürütülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU