Sabah gazetesinin İngilizce yayın organı Daily Sabah: Süleyman Soylu, beceriksizce ilan edilmiş sokağa çıkma yasağından sonra istifa etti

Soylu'nun istifası, Sabah gazetesinin İngilizce yayın organı Daily Sabah'ın Twitter hesabından 'beceriksizce, başarısız, talihsiz, acemice, baştan savma' gibi kullanımları olan 'botched' ifadesinin de yer aldığı bir tweetle duyuruldu

Fotoğraf: Twitter @DailySabah

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifası, Sabah gazetesinin İngilizce yayın organı Daily Sabah'ın Twitter hesabından 'beceriksizce, başarısız, talihsiz, acemice, baştan savma' gibi kullanımları olan 'botched' ifadesinin de yer aldığı bir tweetle duyuruldu.

Daily Sabah gazetesi, Soylu'nun istifasını duyurmasının ardından yaptığı paylaşımda, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cuma gecesi 250.000 kişinin market ve fırınlara akın etmesiyle sonuçlanan, beceriksizce (botched: Beceriksizce, başarısız, talihsiz, acemice, baştan savma / Independent Türkçe) ilan edilmiş sokağa çıkma yasağının ardından istifa etti" ifadelerini kullandı. 

Gazetenin Soylu'nun istifasını duyurduğu tweetinden sonra yaptığı iki paylaşımda, "Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını reddetmesi ve Türkiye için sıkı çalışmalarını övmesi üzerine içişleri bakanı olarak devam edecek" ve "Türk halkı içişleri bakanı Soylu'ya destek beyan etmek için sosyal medyaya akın etti" dendi.

Gazetenin paylaşımına gelen tepkilerin ardından, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay, 'zorunlu açıklama' dediği tweetiyle yanıt verdi.

Genel Yayın Yönetmeni'nden 'zorunlu açıklama'

Altay, "Daily Sabah’ın aşağıdaki haberi herhangi bir yorum içermemekte, bütünüyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendi açıkladığı istifa gerekçesine dayanmaktadır. Linke tıklayıp haberi okursanız DS’in yalnızca olanları olduğu gibi aktardığını görebilirsiniz" dedi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU