Emma Watson da "Açlara Yardım Edin" dedi: The Independent'ın açtığı kampanya Birleşik Krallık'ta ses getiriyor

Şef Nigella Lawson tecrit uygulayan insanların akşam yemeği problemlerini çevrimiçi pratik tariflerle gidermeye yardımcı oluyor

Emma Watson dışında pek çok ünlü de kampanyaya destek verdi (AP)

Rita Ora, Robbie Williams ve Emma Watson’ın aralarında bulunduğu ünlüler, yoksulların, çocukların, Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) ve zayıf kişilerin koronavirüs krizi sırasında aç kalmamalarını sağlamak için The Independent’ın Açlara Yardım Edin kampanyasına destekte bulundu.

Birçok kişi tecrit günlerinde geçimlerini kıt kanaat sağlarken, The Independent kardeş kuruluşu Evening Standart’la birlikte The Felix Project isimli yardım derneğinin Londra'daki çalışmalarına şimdiden 1 milyon sterlini (yaklaşık 8,3 milyon TL) aşkın para toplayarak destek sundu. Bağışlar, Citibank ve kozmetik firması Lush’un kurucuları Mark ve Mo Canstantine’in de aralarında bulunduğu kuruluşlardan ve okuyuculardan geldi.

Komedyen Rob Brydon ve 8 Out of 10 Cats televizyon programının sunucusu Jimmy Carr, yardım çağrısını milyonlarca takipçileriyle paylaşırken, şef Nigella Lawson “Bu bilgiseli okumanızı tavsiye ediyorum” ifadesiyle takipçilerini Twitter’daki kampanya mesajlarına yönlendirdi.

Yemek programı sunucusu, tecrit uygulayan insanların akşam yemeği problemlerini çevrimiçi pratik tariflerle gidermeye yardımcı oluyor.

Peep Show oyuncusu ve komedyen David Mitchell da Lawson’a Twitter’dan destek verdi.

Twitter paylaşımında komedyen, “İşte Londralılar için mevcut kriz esnasında birbirlerine yardım etmenin bir yolu” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pop yıldızı Rita Ora, Independent’ın hissedarı Evgeny Lebedev’in yardım çağrısıyla ilgili mesajını kalp emojisiyle paylaşarak desteğini gösterdi.

Kampanyaya destek veren diğer ünlülerin arasında Stephen Fry, Eddie Izzard, David Williams ve Emma Watson da bulunuyor.

The Independent’ın Açlara Yardım Edin kampanyası, Londra Gıda İttifakı'nı oluşturmak için, kentteki diğer iki büyük kuruluşla bir araya gelen önemli ortağımız The Felix Project’in çalışmalarını destekliyor.

Londra Gıda İttifakı, konseyler tarafından yönetilen yeni topluluk merkezlerinin erzakla dolu olduğundan ve NHS çalışanlarına yemek sağladığından emin olmak için Londra’nın 32 bölgesiyle de koordinasyon halinde.

The Independent ayrıca okurlarını da ülke genelinde açları doyurmaya çalışan gruplara destek olmaya teşvik ediyor. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU