Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü: İnsanların sokağa taşmasının bedelini 10 gün içerisinde göreceğiz

Sokağa çıkma yasağı ardından marketlerde ve fırınlarda yaşanan izdihamın bir kırılma noktası olduğunu söyleyen KTÜ Göğüs Hastalıkları Uzmanı Özlü, “Korkunç bir bulaşma olma olasılığı var” diye konuştu

Fotoğraf: AA

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dün akşam açıklanan sokağa çıkma yasağının ardından insanların marketlere akın etmesiyle ilgili “çok üzgün” olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınıyla ilgili durumun son 4-5 gündür iyi gittiğini, iyi haberlere sevindiklerini hatırlatan Özlü, “Ama ben bugün bir kırılma noktasına geldiğimizi düşünüyorum ve bugün sokaklara taşan insanların hastalığı bulaştırmasının önümüzdeki bir hafta 10 gün içerisinde bir bedelinin olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

“Bu durum bizim iyi beklentilerimizi baltaladı” diyen Özlü, 24 TV’de yaptığı açıklamasında “Umarım olmaz ama bunun mutlaka etkisi olacaktır diye düşünüyorum. halkımız dün akşam tedbirsiz dışarı çıktığı için maalesef şimdi korkunç bir bulaşma olma olasılığı var” ifadelerini kullandı. 

"Lütfen kendinize gelin!" 

Bilim Kurulu'nun bir diğer üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz da sokağa çıkma yasağı sonrası cadde ve sokaklarda oluşan izdiham görüntülerine tepkiliydi.
 


Yavuz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hepimizin evinde 10 gün yiyecekleri yemek/gıda bulunurken bu izdiham nedir? Lütfen kendinize gelin! Virüs yayılmasın diye yapılıyor ama izlediğim videolara istinaden sosyal mesafe yok oldu, tedbir yok tehlike büyük!” serzenişinde bulundu. 
 


Serap Şimşek Yavuz, “Bir saat içerisinde ne maske kaldı ne eldiven! Tüm kurallar bir saat içerisinde çiğnendi daha ne yazayım bilemiyorum” diye konuştu. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU