ABD: Hizbullah'ın finans sorumlusu Kawtarani hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül

ABD, Hizbullah örgütünün finansal ağından sorumlu Muhammed Kawtarani'nin yerinin belirlenmesine yardımcı olacak bilgi karşılığında 10 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu

Muhammed Kawtarani / Fotoğraf: K24

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah'ın önde gelen komutanlarından ve finansal ayağını yürüten Muhammed Kawtarani'nin yakalanması için konulan ödüle ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Kawtarani'nin Hizbullah'ının Irak kolundaki birlikleri yönettiği ve İranlı komutan Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından İranlı örgütlerle bağlantılar kurduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irak Hükümeti'nin kontrolü dışında faaliyet gösteren Muhammed Kawtarani, barışçıl protestoları şiddetle bastıran, yabancı diplomatik misyonlara saldıran ve geniş çaplı organize suç faaliyetlerinde bulunan grupların eylemlerini kolaylaştırmaktadır.

Aynı zamanda Hizbullah Siyasi Konseyi üyesi olan Kawtarani, Hizbullah'ın Irak'taki Şii isyancı gruplarına eğitim, finansman, siyasi ve lojistik destek sağlama gibi faaliyetlerde de bulunmaktadır.

Ayrıca açıklamada, Kawtarani'nin bulunduğu yerin tespit edilmesinin yanı sıra Hizbullah'ın finansal ayağını çökertmeye yarayan tüm bilgi ve belgeler için de para ödülü verileceği duyuruldu.

Kawtarani, 2013 yılından bu yana ABD Dışişleri Bakanlığının Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist Listesi’nde yer alıyor.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU