Akşener ve Karamollaoğlu’ndan sokağa çıkma yasağına saat tepkisi: Salgınla mücadele zaafa uğratılmıştır

İki lider sokağa çıkma yasağı kararının geç duyurulmasına tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İçişleri Bakanlığı'nca yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında 31 ilde gece yarısından 2 saat önce ilan edilen sokağa çıkma yasağına tepki gösterdi.

Karamollaoğlu “Salgınla mücadele bu gece itibariyle maalesef zaafa uğratılmıştır” dedi.

Akşener ise, “Tam karantina teklifimizi yasak başlangıcından 2 saat önce vatandaşa bilgi vererek uygulayan iktidar, bir kez daha kriz yönetiminde ne kadar acemi olduklarını ispatladı” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu: Yönetimin basiretsizliği

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, geç saatte açıklanan yasak sonrası oluşan panik nedeniyle hükümeti suçladı ve Twitter hesabından konuya ilişkin şunları paylaştı:

Salgınla mücadele bu gece itibariyle maalesef zaafa uğratılmıştır. Hafta sonu yasağının detaylarını açıklamadan "yasak var" diyerek panik yaptırmak hangi akla mantığa sığar! İnsanımızı paniğe sevkeden virüs veya açlık değil yönetimin basiretsizliğidir.

Akşener’den acemi tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener 2 saat önce ilan edilen sokağa çıkma yasağına tepki gösterirken, "Tam karantina teklifimizi yasak başlangıcından 2 saat önce vatandaşa bilgi vererek uygulayan iktidar, bir kez daha kriz yönetiminde ne kadar acemi olduklarını ispatladı. Tüm vatandaşlarımızı sakin olmaya, yasağa uyarak kendilerini ve sevdiklerini korumaya davet ediyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU