New York’ta işsizlik maaşı başvuruları internet trafiğini yüzde 1600 artırdı, Google imdada yetişti

ABD’de salgının merkezi hâline gelen New York’ta işsizlik maaşına başvuranların sayısı yarım milyona dayandı. Telefonların ve internetin kitlendiği Bakanlık’ta Google ile işbirliği yapıldı

Fotoğraf: Reuters

En az 7 bin insanın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği New York Eyaleti’nde işsizlik maaşı başvuruları tarihi seviyelere çıktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Çalışma Bakanlığı Departmanı’ndan yapılan açıklamaya göre normal bir haftayla kıyaslandığında telefon yoluyla başvurular yüzde 16 bin artarken internet trafiği yüzde 1600 yükseldi. 

Bunun üzerine Bakanlık, bulut tabanlı online bir başvuru sistemi kurulması için Google ile anlaştı. Yeni sistemin 10 Nisan’da devreye girmesi bekleniyor. Tüm akıllı cihazlardan ulaşılabilecek sistemde kullanıcının yarım kalan başvurusunu sonradan tamamlama imkânı bulunuyor. 

New York valisi Andrew Cuomo, söz konusu anlaşmayı pazartesi günü duyurmuş, Verizon ve Deloitte gibi teknoloji devleriyle de görüşüleceğini açıklamıştı. 

Koronavirüsün toplamda 470 bine yakın insana bulaştığı ABD’de üç haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 16,5 milyonu geçti. Aynı dönemde başvuru yapan New Yorkluların sayısı ise 450 bindi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Google sözcüsü, diğer eyaletlerle ve belediyelerle de işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU