İstanbul’da 20 eczanede koronavirüs vakaları

Enfekte olanlar arasında hem çalışan hem de eczacıların yer aldığı bir eczacının da entübe olduğu ifade edildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, şehirde 20 eczanenin çalışanında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıkladı.

Evrensel’in haberine göre, koronavirüs testi pozitif çıkanlar arasında hem eczacıların hem de çalışanların olduğunu belirten Sarıalioğlu, bir eczacının da entübe olduğu, hastanede tedavisinin devam ettiğini söyledi. 

Testleri pozitif çıkan diğer eczacı ve çalışanların da evlerinde karantinaya alındığını aktaran Sarıalioğlu, vakaların tespit edildiği eczanelerin ise çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Ellerindeki verileri sürekli İl Sağlık Müdürlüğü ile paylaştıklarını ifade eden Sarıalioğlu, vakaların tespit edildiği eczanelerin çalışmaya devam etmelerinin nedenine ilişkin olarak, "Eğer elemanda bir sorun söz konusuysa o karantinaya alınıyor, eczacıda bir sıkıntı yoksa eczaneler çalışmaya devam ediyor. Eğer eczacıda bir sorun varsa o zaman ya mesul müdür ya da yardımcı eczacıyla çalışma devam ediyor. Eğer her ikisi de yoksa eczanenin kapanması gerekiyor" dedi. 

Eczacılar ve çalışanlar için koruyucu kıyafet tedarik etmeye çalıştıklarını söyleyen Sarıalioğlu, "Eczacılarımızın bireysel aldıkları önlemlerin yeterli olmadığı ortaya çıkmış durumda. Salgın arttıkça eczacılarımız da bundan nasibini alıyor. Önlemlerimiz çok yeterli olmuyor maalesef" diye konuştu.

Sarıalioğlu, hükümetin aldığı önlemlerin yetersiz olduğu görüşünde.

"Risk grubu olduğumuz için bu devam edecek"

Sarıalioğlu, her hastanın hastaneden çıktıktan sonra ilacını almak için eczanelere gittiğini belirtti ve şunları ekledi:

Ama biz burada mesleğimiz gereği o hizmeti vermek zorunda olduğumuz için, hastalara eczanelerimize gelmeyin deme şansına sahip değiliz. Hastalar gelecekler, ilaçlarını alacaklar. Biz de kendimizi elimizden geldiğince koruyacağız. Başka çaresi yok. Önemli bir risk grubu olduğumuz için de, Kovid-19'a yakalanan meslektaşlarımız ve çalışanlarımız olduğu gibi olmaya da devam edecek. Buna karşı teması olabildiğince azaltacak, süreyi kısaltacak tedbirler almaya çalışıyoruz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan’da yaptığı açıklamada 601 sağlık çalışanının enfekte olduğunu duyurmuştu.

Bakan daha sonra yaptığı bir açıklamada her gün enfekte olan sağlık çalışanlarıyla ilgili rakam paylaşmayacağını ifade etmişti. Koca, rakamların paylaşıldığı ilk duyurunun "durumun vehametine işaret etmek için yapıldığını" bildirmişti.

 

Evrensel, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU