CHP'li Bekaroğlu'ndan İçişleri Bakanı Soylu'ya "proje kadın" benzetmesi için çok sert tepki

İçişleri Bakanı Soylu, polisin cinsel tacizine maruz kalan Merve Demirel için “Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li proje kadın” dedi, Bekaroğlu "Allah belanı versin" diye yanıt verdi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroglu, Ankara’da TAYAD eyleminde gözaltına alınırken polis tacizine maruz kalan Merve Demirel için “proje kadın” diyen İçişleri Bakanı’na Soylu’ya tepki gösterdi.

“Bizim güvenliğimiz, çocuklarımız taciz edilmeden sokaklarda gezmesini sağlasın diye görevlendirdiğimiz İçişleri Bakanı “polisimi yedirmem” diyor. “Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li proje kadın üzerinden polisimi yedirmem” diyor.”

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen  Bekaroğlu, daha önce Soylu’ya dönük benzer bir ifade kullandığı için hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendiğini söyledi. 

“Allah belanızı versin dediğim için beni mahkemeye verdi. Fezlekem var şu anda. CHP il başkanlarının şehit cenazelerine sokulmasın talimatı verdim dediği için Allah belanı versin demiştim. Tekrar diyorum Allah belanı versin.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bekaroğlu, Merve Demirel’in, babası ve kardeşi üzerinden değerlendirilmesine de tepki gösterdi: 

“Bu nasıl bir açıklama ya. Bunları niye söylüyorsu? Bir kadının taciz edilmesi ile ilgili bir açıklama yaparken bunları neden söylüyorsun? Verdiği subliminal mesaj bu: DHKP-C’li taciz edilebilir, babası FETÖ’cü el atılabilir.

DAHA FAZLA HABER OKU