70 yaşındaki tutuklu hayatını kaybetti; koronavirüs prosedürüyle defnedildi, başsavcılık "Kangrenden öldü" dedi

Mehmet Yeter'in ailesinin avukatı Ekrem Baş, olayla ilgili çelişkilerin olduğunu belirterek, "Mezarlıklar Müdürlüğü'ne yazılan yazı 'koronvirüs', başsavcılık 'kangren' diyor. Ayrıca ailesine haber verilmedi ama açıklamada bilgi verildiği söylendi" dedi

Görsel: Independent Türkçe

Samsun'un Bafra ilçesindeki cezaevinde tutuklu bulunan 70 yaşındaki Mehmet Yeter, 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Mehmet Yeter'in cenazesi, ailesine haber verilmeden defnedildi. Aile, ölümü 4 gün sonra öğrendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı ölümün kangren nedeniyle olduğunu duyurdu. Ancak defin öncesinde savcılık tarafından Mezarlıklar Müdürlüğü'ne yazılan yazıda, Yeter'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Bağırsak kanseri, kalp yetmezliği, yüksek şeker gibi hastalıkları olan Mehmet Yeter, 3 yıl önce tutuklandı. Yeter, işlediği suç nedeniyle hüküm giyerek cezasının infazı için Bafra Cezaevi'ne konuldu.

16 Mart'ta sevk, 23 Mart'ta ameliyat

Şeker hastalığı nedeniyle rahatsızlanan Yeter, 16 Mart'ta Bafra Cezaevi'nden Samsun Cezaevi'ne sevk edildi. 

Independent Türkçe'ye bilgi veren Yeter'in ailesinin avukatı Ekrem Baş, sevkin Samsun Cezaevi'nin 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne daha yakın olması nedeniyle yapıldığını belirtti. 

17 Mart'ta hastaneye yatışı yapılan Yeter'in, 23 Mart'ta girdiği ameliyatta bacağı kesildi.

Bacağı kesildikten 3 gün sonra hapishaneye gönderildi

Yeter, 23 Mart'taki ameliyattan sadece 3 gün sonra 26 Mart'ta Samsun Cezaevi'ne geri gönderildi. Cezaevinde karantinaya alınan Yeter, bacağında enfeksiyon, bir gün sonra yeniden 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 

"Vefat ettği ailesine haber verilmedi"

Yeter, ikinci sevkin yapılmasından 7 gün sonra, 3 Nisan'da hayatını kaybetti. Avukat Baş, Yeter'in vefatının ailesine haber verilmediğini belirterek, "Bafra Cezaevi'ndeki koğuşunda birlikte kaldığı bir arkadaşının yakınları, 7 Nisan'da Mehmet Yeter'in ailesini arayarak başsağlığı diliyor. Aile, vefattan bu şekilde haberdar oluyor" dedi. 

Mezarlıklar Müdürlüğü'ne 'koronavirüs' yazısı

Yeter'in ailesinin ölümünü öğrenmesinin ardından, Samsun Cumhuriyet Savcısı Sertan Güven'in imzasıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne gönderilen bir yazı ortaya çıktı. Yazıda, Yeter'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ve ailesine ulaşılamadığı, cenazenin bekletilmeden defnedilmesi gerektiği belirtiliyordu. 

mezarlıklar savcılık.jpg
Görsel: Independent Türkçe


Başsavcılık: Ailesine haber verildi, kangrenden öldü

Konunun basına yansımasının ardından, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, dün bir basın açıklaması yayınlayarak, Yeter'in koronavirüs testinin negatif çıktığı ve kangrenden vefat ettiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca, Yeter'in vefatının ailesine telefonla haber verildiğine değinildi. 

bafra açıklama.jpg
Görsel: Independent Türkçe


Avukat Baş: Çok sayıda çelişki var

Yeter'in ailesinin avukatı Baş, iki resmi yazının birbirini yalanladığını ifade ederek, "Olayla ilgili çok sayıda çelişki var. Mezarlıklar Müdürlüğü'ne yazılan yazıda Mehmet Yeter'in koronavirüs nedeniyle vefat ettiği söyleniyor. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında ise ölüm sebebi kangren olarak belirtiliyor. Ayrıca, Mezarlıklar Müdürlüğü'ne savcılık tarafından yazılan yazıda ailesine ulaşılamadığından bahsediliyor. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı ise aileye telefonla bilgi verildiğini söylüyor. Ancak, Mehmet Yeter'in ailesine halen herhangi bir resmi kurumdan ulaşılarak konuyla ilgili bilgi verilmedi" diye konuştu.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU