Vaka sayısı yarım milyona yaklaşan ABD, Türkiye’den maske ve dezenfektan istedi

ABD, Türkiye’den talep ettiği kapasite fazlası maske ve hijyen ürünlerini satın alabileceğini ya da takas yöntemi uygulayabileceğini bildirdi

Fotoğraf: Unsplash

Tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ve salgının merkezi haline ABD’de sağlık malzemeleri sıkıntısı oluşmaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son verilere göre, ülkede vaka sayısı 432 bin 438’e, ölü sayısı da 14 bin 808’e yükselmesinin arından ABD, erimeye başlayan sağlık malzemeleri stoklarını toparlamaya çalışıyor.

Hürriyet’in haberine göre, ABD, Türkiye Büyükelçiliği aracılığıyla Ankara’ya içinde sağlık ve hijyen malzemelerinin bulunduğu bir talep listesi gönderdi.

Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ticaret Bakanlıklarına ulaşan ABD’nin listesinde şu ürünler var:

Yatak, N95 maske, eldiven, gözlük, ventilatör, mobil röntgen sistemi, antibiyotik, morfin, antiviral aşılar, alkol bazlı el ovma dezenfektanı, cerrahi sabun, klorid, ceset torbası, dezenfektan, ev izolasyonu için kitler, medikal tüpler, ölçülü solunum cihazı, oksijen yüz maskesi, tıbbi gaz, burun kanülü, laringoskop seti, galoş, tıbbi önlük ve örtü, cerrahi maske, anestezi makinesi, numune taşıma çantaları ve taşınabilir nabız ölçme makinesi.

Salgınla mücadelede Türkiye ile iş birliği yapmak istediği kaydeden ABD’nin teklifinde kapasite fazlası sağlık malzemelerinin satın alma yahut takas yöntemiyle tedarik edilebileceği de vurgulandı.

Türkiye, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bugüne kadar yardım isteyen 93 ülkenin 32’sine karşılık verdi.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU