Yeni Şafak yazarı: MEB’in performansı beni hayal kırıklığına uğratıyor

Turgay Polat, YÖK'e çağrıda bulundu: Bu yıl öğrencilerin bu sıkıntılarını düşünerek lütfen bölümlerdeki baraj sıralama uygulamasını kaldırın

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Turgay Polat, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın olması gerekenden daha düşük bir performans gösterdiğini, bunun kendisinde hayal kırıklığı yaşattığını yazdı.

Polat, “Bu yıl için baraj sıra uygulamasını kaldırın” başlıklı köşe yazısında Kovid-19 salgınının ardından “normal yaşantıya en az etkilenmiş olarak dönmenin” önemine dikkati çekti.

Bu süreçte olmazsa olmazın gençlerin eğitim olduğunu söyleyen Polat, şu görüşlerini dile getirdi:

Eğitim alanında açıkça söylemeliyim ki MEB’in performansı beni hayal kırıklığına uğratıyor. Ellerinde bulunan imkanları maalesef yetkin ve etkin kullandıklarını söylemem mümkün değil. EBA içeriklerinin kullanımı konusunda daha etkin olabilecekken televizyon dersiyle kalmak bana pek yeterli gelmiyor.

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) MEB’e göre daha doğru atımlar attığını söyleyen Polat, şöyle devam etti:

Üstelik işi çok kolay değil iken; düşünün binlerce bölüm ve hepsinin dersleri farklı farklı. Bazı üniversiteler dijital altyapısını çok güzel kurmuş bazılarında uzaktan eğitimi birimi bile yok. Ama buna rağmen YÖK üniversiteleri adım adım yönlendirerek çareler üretti ve öğrencileri sistemde tutmayı başardı. En son yapılan bir ankette genel olarak öğrencilerin uzaktan eğitimden memnun oldukları sonucu çıkması olumludur. Ama bu konuda üniversiteler arasında uçurum olduğunu gördük. Bu kriz bittiğinde sanırım bu konuda YÖK’ün daha hızlı ve kapsamlı çalışma yürütmesi gerekecek.

Polat, yazısının devamında YÖK Başkanı Yekta Saraç’a şu ifadelerle seslendi:

 Sayın hocam gençlerden muhakkak size de geliyordur ama ben binlerce mesajın size ulaşması adına aracı olmak istiyorum. Sınavın tarihini ertelediniz sağ olun. Konuların kapsamını ayarladınız sağ olun ama bence bu yıla özgü atılacak çok önemli bir adım daha var. Hocam bu yıl öğrencilerin bu sıkıntılarını düşünerek lütfen bölümlerdeki baraj sıralama uygulamasını kaldırın. Öğrenciler yeterince çalışmadılar. Psikolojileri alt üst durumda. Bu yıla özgü bir kolaylaştırıcı adım daha atın ve hem üniversiteler hem de adaylar rahatlasın. Bölümlere koyduğunuz baraj sıra uygulamasını bu yıl için kaldırın. Böylece gençlerin psikolojilerine çok olumlu bir etki sağlamış olursunuz. 

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU