Trump’ın sınır duvarı çalışmaları, New Mexico’da koronavirüs korkusunu artırdı

Eyalet sakinleri yönetime yazdıkları mektupta duruma müdahale edilmesini istedi

ABD-Meksika arasındaki sınır bölgesinde çalışacak işçiler için seyyar barakalar hazırlandı (AP)

ABD’nin New Mexico eyaletinde yaşayan bazı vatandaşlar, Başkan Donald Trump’ın yıllardır hayalini kurduğu sınır duvarını örmek için görevlendirilen işçilerin yol açtığı hareketlilik nedeniyle koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasından endişe duyduklarını söylüyor.

Eyalet sakinlerinin yanı sıra bazı göçmen hakkı savunucuları ve diğer kuruluşlar, salgının devam ettiği sırada sınır duvarı inşasından dolayı yaşanan işçi akışı nedeniyle kaygılı olduklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Associated Press’in (AP) haberine göre duruma tepki gösterenler, projenin arkasındaki kurumun seyyar barınaklar yapmaya başlamasının ardından yetkililere seslenerek çalışmalara müdahale edilmesini talep etti.

Halkın bir mektupla dile getirdiği talep, ABD’nin hem güney hem de kuzey sınırında çalışan işçilerin sağlık hizmetlerinin kısıtlı olduğu bu bölgelere virüs taşıyabileceğine dair endişelerin arttığını gösterdi.

Vali Michelle Lujan Grisham tarafından verilen halk sağlığı emirlerinin koronavirüs salgınının kötüleşmesini önlemek için insan gruplarını sınırlamayı hedeflediğine dikkat çekilen mektupta, “New Mexico halkının sağlığını ve güvenliğini korumak için eyalet dışı işçilerin sınırlarımız içine girişini durdurmak adına yetkiniz kapsamında elinizden geleni yapmanızı istiyoruz. Hayatlarımız buna bağlı” ifadeleri yer aldı.

 

Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU