Sivas, Sakarya ve Samsun’da gözetim süresi dolan öğrenciler evlerine gönderildi

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt dışından getirilerek Sivas, Sakarya ve Samsun’daki yurtlarda gözetim altında tutulan öğrencilerin evlerine gönderilme işlemleri başladı

Gözetim süresi dolan öğrenciler evlerine gönderildi / Fotoğraf: AA

Türkiye'ye 25 Mart'ta giriş yapan 211 kişi, Sakarya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Rahime Sultan Öğrenci Yurdu'na yerleştirilerek gözlem altına alındı.

Bu kişilerin 14 günlük karantina süresi doldu.

Sağlık durumlarında sorun olmadığı belirlenen, eldiven ve maske dağıtılan öğrenciler, otobüslerle evlerine gönderiliyor. 

Sakarya'da dün ve önceki gün aralarında öğrenci, kaymakam adayları, şoför ve işçilerin bulunduğu bin 289 kişi, gözlem sürelerinin dolmasının ardından evlerine gönderilmişti.

Sivas’ta 520 öğrenci evlerine gönderiliyor

Mısır, İskoçya, İrlanda ve Sudan'dan Sivas'a getirilerek, koronavirüs tedbirleri kapsamında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda karantinada tutulan öğrenciler, tahliye edilmeye başlandı.

 

Karantina süresi dolan öğrenciler eve dönmeye başladı
Karantina süresi dolan öğrenciler eve dönmeye başladı / Fotoğraf: AA

 

Türkiye'de farklı şehirlerdeki üniversitelerde eğitim görürken ERASMUS programları çerçevesinde gittikleri Mısır, İskoçya, İrlanda ve Sudan'dan 23-25 Mart'ta Sivas'a getirilen öğrencilerden 520'si, KYK Binali Yıldırım Kampüsü'ndeki 10 bin kişilik yurtta 14 günlük karantina sürelerini tamamladı.

Sabah yurda gelen aileleri tarafından alınan bazı öğrenciler, adlarına düzenlenen seyahat izin belgeleriyle özel araçlarla kentten ayrılmaya başladı.

Öğrencilerin bir bölümü otobüslerle Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na götürülürken, bir kısmı da uçuş için özel alınan uçakla İstanbul’a hareket edecek.

Samsun’da 401 öğrenci memleketlerine dönmeye başladı

İtalya’nın Roma ve Milano kentlerinden Samsun’a getirilerek koronavirüs tedbirleri kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda gözlem altında tutulan 401 öğrenci, karantina sürelerinin tamamlanmasının ardından memleketlerine dönmeye başladı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU