Yeniçağ yazarı: 23 Nisan'da minarelerde İstiklal Marşımız çınlasın

Orhan Uğuroğlu: Diyanet İşleri Başkanlığı bu önemli kampanyaya destek versin

Akdeniz Üniversitesi Camisi. (Fotoğraf: AA)

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu 100. kuruluş yılı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla törensiz bir şekilde kutlanacak. Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, coşkulu bir kutlama için “23 Nisan'da minarelerde İstiklal Marşımız çınlasın” önerisi getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uğuroğlu, bugünkü köşe yazısında önerisini şöyle ifade etti:

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. Yılını büyük coşku ile ama koronavirüs salgını nedeniyle maalesef vatandaşların katılımı olmadan törensiz kutlayacağız…

Ancak Türkiye'mizin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımızla coşkulu şekilde kutlamamız için önerim var.

23 Nisan'da camilerimizin minarelerinden İstiklal Marşı yayınlansın…

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Öztop başkanlığında az sayıda kişiden oluşan bir heyet muhtemelen sosyal mesafeyi de koruyarak Anıtkabir'i ziyaret edecek.

23 Nisan 2020 Perşembe sabah mozole başındaki saygı duruşundan sonra saat tam 09.00'da Anıtkabir'de İstiklal Marşımız ile birlikte ülkemizdeki tüm camilerden eş zamanlı olarak İstiklal Marşımız yayınlansın.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu önemli kampanyaya destek versin.

Değerli okurlarım,

"Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a camilerden 13 Nisan sabahı saat 09.00'da Anıtkabir ile eş zamanlı olarak İstiklal Marşı okunması için önderlik etme çağrısında bulunuyorum.

TBMM Başkanı Şentop, "Tüm Türkiye'yi, 23 Nisan 2020, saat 21.00'de evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 100. yıl coşkusunu, İstiklal Marşı'nı söyleyerek kutlamaya çağırıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

 

Yeniçağ, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU