Evsizler için koranavirüs önlemi: Misafirhanelere yerleştirilecekler

Koronavirüs tehdidine en açık kesimlerden olan evsizler, kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştirilecek. "Evsizlere Konaklama Projesi" Aile Bakanı Selçuk tarafından açıklandı

Fotoğraf: AA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19’la mücadele kapsamında ‘Evsizlere Konaklama Projesi’nin başlatıldığını duyurdu. 

Yazılı bir açıklama yapan Selçuk, “Kovid-19'un en çok etkileyebileceği kesimler arasında bulunan evsiz, mekansız ve kimsesizlerle ilgili yeni tedbirler aldıklarını” belirtti.

İhtiyaç halinde otel ve pansiyon tahsis edilecek

Bu kapsamda bakanlığa bağlı il müdürlüklerince ‘Evsizlere Konaklama Projesi’ni başlattıklarını kaydeden Selçuk, 81 il müdürlüğünün alacağı önlemlerle ilgili şu bilgileri paylaştı:

Evsiz, mekansız ve kimsesiz kişiler tespit edilerek öncelikli olarak il sınırları içerisinde bulunan kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilecek. İlgili kişilerin, kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilememeleri halinde pansiyon, otel gibi yerlerde konaklamaları veya bir mekanın bu kişilere salgın tehdidi ortadan kalkıncaya kadar tahsis edilmesi sağlanacak.

Bakan Selçuk, kaynak tahsisi yapılan ya da vakıf kaynağı ile uygulanan projelerde, "Evsizlere Konaklama Projesi" kapsamında hizmet sunulan kişi ve konaklama bilgilerinin Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemi veri tabanına işleneceğini vurguladı.

Periyodik olarak sağlık kontrolü yapılacak

 81 il müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına iletilen bu tedbirlerin hemen uygulamaya başlanacağını belirten Selçuk, uygulama hakkında şunları aktardı:

Konaklatılma öncesi ve konaklama sırasında periyodik aralıklarla sağlık kuruluşlarından destek alınarak bu kişilerin kontrollerinin yapılması, hastalık, bulaşma yolları ve alınabilecek kişisel tedbirler konusunda bilgilendirmenin yapılması sağlanacak. Konaklatılan kişilerin temizlik, sağlık, temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçları giderilecek. Bu kapsamda oluşan giderler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkanları çerçevesinde karşılanacak.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU