Trump rakip başkan adaylarına ‘lakap takma’ hazırlıkları yapıyor

ABD Başkanı'nın mesai saatleri içinde uğraştığı iş bu mu?

ABD Başkanı Donald Trump - Fotoğraf: AFP 

Chris Riotta - The Independent

ABD Başkanı Donald Trump'ın son haftalarda mesai saatlerini 2020 Demokrat Parti adaylarına takma isimler bulmak için harcadığı bildirildi.

Danışmanlarından yeni rakipleri için hazırladığı muhtemel lakapları kendileri üzerinde test ettiğini söyleyen iki kişi başkanla yaptıkları konuşmaların gizli kalması şartıyla Associated Press’e (AP) konuştu.

İkili, Trump’ın mitinglerinde rakibine hangi yollardan saldırabileceğini incelediğini ve genel seçimlere kalmaları halinde adayların ne tür zaaflarını onlara karşı kullanabileceğini araştırdığını da belirttiler.

Başkanın çalışma odalarının bulunduğu Beyaz Saray’ın Batı Kanadı’nda ve dışarıdaki müttefiklerle yapılan görüşmelerde, Trump’ın yeni rakiplerini kalıcı etiketlerle damgalamak için başka girişimlerde bulunduğu da iddia edildi.

The New York Times’a verdiği röportajda Trump, Kamala Harris’in kampanyasını düzenli bir talk şov şeklinde tanımlarken, Harris’in kampanya mitinglerinin diğer Demokratlara kıyasla “daha ​​iyi bir kalabalık ve coşkuya” sahip olduğunu söyledi.

Kendi mitinglerindeki kalabalığın büyüklüğüyle de övünen Trump, geçen hafta Teksas El Paso'da düzenlenen mitingini, 2020 başkan adayı Beto O’Rourke'nin öncülüğünde yakınlarda gerçekleşen başka bir mitingle kıyasladı.

Trump şunları kaydetti:

 

“Biz bu gece 35 bin kişiyiz, o ise 200-300 kişi.”

 

Sayıları fazlasıyla abartan Trump, Beto O’Rourke’nin başkanlık adaylığının sonunun gelmiş olabileceğini dahi söyledi.

Minnesota eyaletinden kar yağdığı sırada adaylığını açıklayan Amy Klobuchar’a yönelik ise Trump, “Konuşmasının sonunda bir Kardan Adama (kadın) benziyordu! “ şeklinde tweet attı.

Trump’tan en fazla yorum ve eleştiriyi ise Massachusetts eyaleti Demokrat parti adayı Elizabeth Warren aldı. Yerli Amerikan asıllı Warren Trump tarafından “Pocahontas” diye etiketlenmişti.  

Warren’in mutfak masasında kocasıyla bira içerken başkan adaylığı için resmen uygun bulunacağına dair komitenin oluşturulduğunu Instagram hesabı üzerinden bir videoyla açıklamasının ardından, Trump Warren’ı Twitter üzerinden yine eleştiri yağmuruna tuttu.  

Başkanlar normalde, kendi statülerini korumak için mümkün olduğunca diğer adayları görmezden gelir.

Ancak Trump tartışmayı şekillendirme, anlaşmazlık yaratma ve genel seçim için kendisini konumlandırma konusunda istekli olduğunu gösteriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.   


https://www.independent.co.uk/news/world/americas

 

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU