Koronavirüs ABD'de hızla yayılıyor… Ülkede en fazla can alan üçüncü hastalık koronavirüs oldu

Koronavirüs salgını ABD’de, ölümcül hastalıklar listesinde mart ayının başında ilk 15 arasına girmezken, 20 Mart'tan sonra hızla yükselişle üçüncü sıraya yerleşti

Fotoğraf: Reuters

Tüm dünyada hızlıca yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ABD’de vaka ve ölüm sayıları hızla yükselmeye devam ediyor.

Vaka sayısı 206 bin 207’e yükselen ve virüs nedeniyle 4 bin 542 kişini hayatını kaybettiği ABD’de, Kovid-19  can kaybına neden olan hastalıklar sıralamasında, hızlı bir artışla üçüncü sıraya yerleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CDC resmi web sayfasındaki verilere bakıldığında, mart ayı başında az sayıda can kaybına neden olan salgın hastalık ABD’de ilk 15 arasına girmezken, 20 Mart'tan sonra hızlı bir yükseliş grafiği çizdi.

Koronavirüs salgını 31 Mart'ta 748 ölümle ABD'de, günde 1774 ölüme neden olan kalp rahatsızlıkları ve 1641 ölüm ile kanserden sonra en fazla ölüme sebep olan hastalık olarak kayıtlara geçti.

ABD Başkanı Donald Trump, salı günü Beyaz Saray'da yaptığı basın açıklamasında ülkede 100 bin ile 240 bin kişinin koronavirüsten öleceğini tahmin ettiklerini söyleyerek, önümüzdeki 2 hafta içinde salgın ile ilgili ölümlerin daha da artacağı beklentisini doğruladı.

ABD'deki Kovid-19 taşıyıcılarının yüzde 25'i belirti göstermiyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Başkanı Dr. Robert Redfield, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıyıcılarının yüzde 25'nin belirti göstermediğini söyledi.

Redfield, "Şu an teyit edebileceğimiz yeni bilgilerden biri, virüse enfekte olmuş kişilerden önemli oranı aslında belirti göstermeden kalabiliyor. Bu oran yüzde 25'i bulabilir." dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU