Hatay ve Muğla’nın doktor belediye başkanları anlattı: Ben de koronavirüse yakalandım; tatile gelmeyin, ölenler var

Lütfü Savaş: Ocak ayından itibaren önlem alınması gerekirdi. İki ay önce sokağa çıkma yasağı ilan edilseydi bu sıkıntılar olmazdı

Lütfü Savaş ve Osman Gürün. (Fotoğraflar: Twitter)

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanıp hastalığı atlattığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de tatil için şehre ve ilçelere gelinmemesi gerektiğine dikkati çekerken “Gelmeyin, virüsten ölenler var”

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk bugünkü köşesinde Savaş ve Gürün’ün açıklamalarına yer verdi.

Muğla Belediye Başkanı Gürün, koronavirüs salgını konusunda şu açıklamayı yaptı:

Resmi olarak açıklanmadığı için nerede, ne kadar vaka olduğu belli değil. Umre konusunda önceden önlem almalıydık. Bu çok geç alındı. Bodrum'a, Marmaris'e, Fethiye'ye yazlıkçıların gelmesi de yanlış. Herkesten rica ediyorum: Şu anda Muğla ve ilçelerine gelmeyin. Virüsten ölenler var. Şu dönemi el birliğiyle atlatmak zorundayız.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da şu açıklamayı yaptı:

1,5 aydır bu hastalığın Hatay'da olduğunu söylüyorum. Bu hastalığı biz zaten geçiriyorduk. Hatta bana komşumuz olan karı-kocada geçirdi. Bunları, enfeksiyon hastalıkları hocası olarak da söylüyorum ve zamanında ilgililere uyarılarım da oldu. Bütün cenaze sahiplerini taziye için ararım, giderim. Son dönemde her taziyede ölüm nedenlerini zatürre, astım krizi diye açıkladılar. Ocak ayından itibaren önlem alınması gerekirdi. İki ay önce sokağa çıkma yasağı ilan edilseydi bu sıkıntılar olmazdı. Şimdi yapılması gereken izolasyon kurallarına uyulmasıdır. Bunu şiddetle ve önemle öneriyorum.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU