Mansur Yavaş: Salgınla mücadele için gerekli olmayan bütün ihaleleri erteliyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, ihalelerin koronavirüs salgınıyla mücadeleye kaynak ayırabilmek için ertelendiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Ankara Büyükeşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı verilen ekonomik mücadeleye daha çok kaynak aktarılabilmesi amacıyla gerekli olanlar dışındaki tüm ihalelerin ertelendiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ertelemenin hayat normale dönünceye kadar olduğunu belirten Yavaş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şunları yazdı:

Koronavirüse karşı başlattığımız ekonomik mücadele kapsamında bugün açıklayacağımız projelere daha çok kaynak ayırabilmek için başta Park-Bahçe ve Fen İşleri olmak üzere, salgınla mücadelede gerekli olanlar dışındaki tüm ihalelerimizi hayat normale dönünceye kadar erteliyoruz.

Yavaş'ın ihaleleri ertelemesi akıllara geçen gün yapılan Kanal İstanbul projesi ihalesini getirdi.

26 Mart'ta projenin etki alanında bulunan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyonu için yapılan ihaleye 5 firma teklif vermişti.

İhalenin yapılmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'ın görevine son verilmiş, yerine Adil Karaismailoğlu atanmıştı.

Görevden almanın eleştirilere sebep olan ihale dolayısıyla gerçekleştiği öne sürülmüş, eski bakandan konu hakkında herhangi bir açıklama gelmemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU