Anadolu’da çok sayıda mahalle ve köy karantinada… Güvenlik güçleri giriş-çıkışları tutmaya başladı

Türkiye’deki koronavirüs vakalarının hızla artmasının ardından, Anadolu’da birçok mahalle ve köy giriş çıkışlara kapatılmaya başladı. Güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri ise karantinadaki bölgeleri gezerek herkesi sağlık taramasından geçiriyor

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı vaka ve ölüm sayıları hızla artış göstermesinin ardından tedbirler genişletilmeye devam ediyor.

Son verilere göre, ülke genelinde vaka sayısı 7 bin 402’ye yükselirken, 108 kişi ise hayatını kaybetti.

Son alınan kararla birlikte, şehirlerarası yolculuklara valilik izni getirilerek, salgının yayılmasını önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bazı illerin köy ve mahallelerinde koronavirüs vakalarının ortaya çıkmasınına ardından, güvenlik güçleri söz konusu köyleri giriş çıkışlara kapattı.

Görevliler, söz konusu köylerde sağlık taraması yapmaya başladı.

Artvin ve Gümüşhane’deki 1’er köy giriş-çıkışlara kapatıldı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Artvin'in Borçka ilçesindeki Camili köyü ile Gümüşhane'nin Şiran ilçesindeki Yukarı Kulaca köyü koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Camili köyüne giriş ve çıkışlar durduruldu. Jandarma ekipleri köyün giriş ve çıkış noktalarında önlem alırken, cami hoparlörlerinden yapılan anonslarla vatandaşlar, evlerinden çıkmamaları yönünde uyarılıyor.
 

Türkiye koronavirüs denetim AA (1).jpg
Fotoğraf: AA


Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Yukarı Kulaca köyü Kocaeli'den gelen bir kişinin koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişi ile temasının belirlenmesi üzerine karantinaya alındı. Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kocaeli ilinden gelen bir vatandaşımızın bu ilde koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır" denildi.

Doğu Karadeniz'de daha önce de Rize'de merkeze bağlı Kendirli beldesi ile yakınındaki 4 köy karantinaya alınmıştı.

Kütahya’daki Yeşilde köyü kapatıldı

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyü, bir vakada koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı.
 

Türkiye koronavirüs denetim AA (2).jpg
Fotoğraf: AA


Kütahya Valiliği, Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyündeki bir vakada koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve bu nedenle karantina uygulamasının başlatıldığını açıkladı.

Çankırı'nın Aliözü köyü karantinada

Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü, koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı.

18 Mart'ta İstanbul'dan Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyüne gelen bir kişi burada rahatsızlandı. İstanbul'a döndükten sonra test yaptıran kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine jandarma ekipleri, köyün giriş ve çıkışlarını kapattı.

Van’daki köy ve mahaller

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Hanköy Mahallesi ve Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezraları da dün akşam saatlerinden itibaren koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı.

Güvenlik güçleri, karantinaya alınan bölgelerde yolları keserek giriş çıkışlara izin vermedi.

Mahalle ve mezraların İstanbul'dan akrabalarının yanına gelen iki kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alındığı öğrenildi.

Mahalle ve mezralardaki karantinanın 14 gün süreceği belirtildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU