Mardin ve Diyarbakır polisinden 3 dilde "Evde kal" çağrısı

Emniyet ekipleri "Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım. Yetkili mercilerimizin açıklamaları dışındaki paylaşımlara itibar etmeyelim" anonsu yapıyor

Mardin ve Diyarbakır’da emniyet müdürlükleri Türkçe, Arapça ve Kürtçe dillerinde "Evde kal" çağrısı yaptı.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis ve bekçiler, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirlere destek vermek için şehrin tarihi ve turistik mekanlarında klip çekti.

Türkçe, Arapça ve Kürtçe hazırlanan klipte, "Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım. Yetkili mercilerimizin açıklamaları dışındaki paylaşımlara itibar etmeyelim. 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın evde kalmalarını önemle rica ediyoruz. Can sıkıntısı, solunum sıkıntısından iyidir. Hayat eve sığar, evde kal Artuklu, evde kal Mardin" denildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de araçlardan, merkez Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde yoğunluk bulunan alanlarda, Türkçe ve Kürtçe anonslarla vatandaşları evlerinde kalmaları konusunda ikaz etti.

 

Ekipler, Zaza kökenli vatandaşların yaşadığı Eğil, Ergani, Çermik ve Dicle ilçelerinde ise anonslarına Zazaca'yı da ekleyerek üç dilde anons yapıyor. Ekipler, anonslarda şu ifadeleri kullandı:

Değerli vatandaşlarımız, evlerinizde kalmanız sizin ve sevdiklerinizin sağlığı açısından önemlidir. Bu sebeple zorunlu haller dışında dışarıya çıkmamanızı rica ediyoruz. Lütfen evlerimize dönelim. Değerli Diyarbakırlı vatandaşlarımızdan ricamızdır.

 

AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU