Yeni kısıtlama kararlarının ardından sahillere ve parklara sakinlik hakim oldu

Son yayınlanan kısıtlama kararlarının ardından İstanbul başta olmak üzere önlemler geçerli olduğu illerde park ve sahillerde alışıla gelmiş kalabalıklar yerini sakinliğe bıraktı

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge ile salgınla mücadele amacıyla hafta sonları, vatandaşların sahil bölgeleri, mesire, orman, park ve piknik alanlarında piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetlerinin yasaklanmıştı.

Kararın ardından başta İstanbul olmak üzere önlemlerin alındığı illerde polis ve zabıta ekipleri denetim yaptı ve uyarılarda bulundu.

Alınan kararların etkili olduğu dikkat çekti. Üsküdar ve Kadıköy sahilleri her zamanki kalabalıklarından uzaktı. 

Yine Üsküdar Kuleli, Çengelköy, Kuzguncuk, İskele, Kız Kulesi, Harem, Kalamış ve Kadıköy Caddebostan sahil kordonu ve parklarda sakinlik hakim oldu.

Şehirler arası seferlere kısıtlama getirilmesinin ardından Harem Otogarının da kalabalık olmadığı gözlendi. 

Sahillerde önlem alan polis ve zabıta ekipleri, araçlarıyla park eden, yürüyüş, koşu ve spor yapan az sayıda vatandaşı evlerine dönmeleri konusunda uyardı.

Sahiller ve parklar boşalırken ekiplerin dezenfektan çalışmaları sürdü.

İstanbul dışında da yurdun genelinde de park ve sahillerde sakinlik hakimdi. Havaların ısındığı tatil beldesi Antalya sahilleri bile bu sakinlikten payını aldı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU