IKB Parlamentosu başkan seçimi için toplanıyor

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu beşinci dönem birinci yasama yılı ikinci oturumu bugün gerçekleşiyor. Oturumda başkan ve yardımcıların seçilmesi bekleniyor

Fotoğraf: AA - Irak Kürdistan Bölgesi Parlementosu

En yaşlı üye sıfatıyla Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun Geçici Başkanı olan Reving Hirori, geçtiğimiz hafta parlamentoda grubu bulunan tüm partilerle görüşerek bugünkü oturuma çağırmıştı.   

Parlamento oturumuna Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Goran ve Yeni Nesil Hareketi katılacağını açıklarken, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) katılıp katılmayacağı belirsiz. YNK Parlamenteri Loqman Werdî, “YNK’nın bugünkü oturuma katılıp katılmayacağı hala net değil. KDP ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

KDP’li vekil Hevidar Ahmed ise“KYB katılmazsa bile IKB Parlamentosu bugün belirlenen saatte toplanacak. KYB dışında diğer tüm partiler katılacaklarını açıklamıştı” ifadelerini paylaştı.

Taraflar arasında varılan anlaşmaya göre Kürdistan Parlamento Başkanlığı görevi Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB), yardımcılarından biri Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) diğeri ise Türkmenlere verilecek.

Ancak, hükümete katılmayacağını açıklayan ve Parlamentoda 8 sandalyesi bulunan Yeni Nesil Hareketi de Parlamento Başkanlığı için aday gösterecek.

DAHA FAZLA HABER OKU