Türkiye İstatistik Kurumu yüz yüze anketleri geçici süreyle durdurdu

Her ay binlerce haneye ziyarette bulunan TÜİK çalışanlarının salgından korunması kapsamında yüz yüze anketler geçici süreyle durduruldu ve online sisteme geçildi

Fotoğraf: Pixabay

Hemen hemen her gün farklı bir konuda yayınladığı istatistikleri, vatandaşlarla yüz yüze yapılan anketlerin sonucunda açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), koronavirüs salgınına karşı aldıkları önlemleri duyurdu. 

Çalışanlarının sağlığı için gerekli tüm önlemlerin hızlı şekilde hayata geçirildiğini belirten kurum, istatistik üretiminin aksamaması için  uluslararası normlara uygun olarak gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade etti. 

TÜİK’in yayımladığı basın açıklamasına göre hanehalkı ve işyerleri ile yüz yüze görüşme/anketle veri derleme yöntemi geçici süreyle durduruldu. 

Ancak kurumda hâlihazırda kullanımı devam eden posta, e-posta, telefon, web üzerinden veri girişi ve idari kayıt gibi diğer veri derleme yöntemlerinin kullanımına devam edilecek. 

Tüketici fiyatlarının belirlenmesi için ise saha çalışmalarının yanı sıra yukarıda sayılan tüm yöntemler kullanılacak. 

“İhtiyaç olması halinde haber bültenlerinin yayımlanmasında yapılacak tüm değişiklikler ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Son günlerde yaşanan bu zorlu sürecin ülkemize etkilerini daha iyi gözlemleyebilmek ve gerekli önlemlerin isabetli bir şekilde alınabilmesini temin etmek için istatistik üretim sürecinin aksatılmadan devam ettirilmesinin gerekliliği kamuoyunun takdirindedir. 

Tüm paydaşlarımıza ve vatandaşlarımıza süreç boyunca veri derleme ve istatistik üretimi süreçlerinde gösterecekleri işbirliği ve destek için teşekkür deriz.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU