Ahmet Nur Çebi'den Kovid-19 değerlendirmesi: Yaza kadar uzarsa lig iptal edilebilir

Beşiktaş Başkanı Çebi, liglerin şu anki haliyle tescil edilmesiyle ilgili, "Bu ligler tescil falan edilmez. Bu lig oynanmamış kabul edilmeli görüşündeyim" dedi

Ahmet Nur Çebi / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın başkanı Ahmet Nur Çebi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle süresiz ertelenen liglerin geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Liglerin bu sezon oynanmamış kabul edilebileceğini belirten Çebi, Avrupa kupaları için ise tartışılacak bir öneride bulundu. 

Kulüpler Birliği Vakfı'nın başkanlarla gerçekleştirdiği toplantıda her şeyin konuşulduğunu ancak alınmış ortak bir kararın olmadığını söyleyen Çebi, şöyle konuştu: 

Sağlıklı bir şekilde başlamak istiyoruz. Ama bu işin uzaması ve riskli hale gelmesi halinde yapılması gereken konular konuşuldu. Bunların hiçbiri oylanmadı, herkes fikir sundu. Herkesin dileği bu virüsün bir an önce yok olması, liglerin başlaması. Belki lig biraz hızlanabilir. Haftada 2 maç oynamak üzere.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil'in 3 senaryo üzerinde durduk açıklamalarına da değinen Çebi, şu ifadeleri kullandı:

Kimisi play-off demiş olabilir, kimisi başka bir şey söylemiş olabilir. Ama kesin bir şey yok. Benim şahsi düşünceme göre bu ligler oynanmalı. Sonuç itibarıyla oynandığı zaman sorun bitmiş olacak. Ama sonuç olarak sorun uzuyorsa uzatmanın da alemi yok. Bence bu ligler tescil falan edilmez, herkesin hakkı hukuku var. Oynanmamış kabul edilebilir. Ama inşallah iş bu hale gelmez. Gerekiyorsa nokta koyarsınız. İnsan sağlığından hiçbir şey önemli değil. Ama iş yaza kadar uzarsa lig iptal edilebilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avrupa kupalarına katılacak kulüplerin belirlenmesiyle ilgili de görüşlerini bildiren Beşiktaş Başkanı, "UEFA’da son 5-10 yıllık puanlara bakıp Avrupa’ya gidecek takımları gündeme getirirsiniz. Avrupa’dan gelirleri de tüm kulüpler kardeş olarak paylaşabilirler. Birbirimize sahip çıkma, birlik olma günü demiyor muyuz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU