Yeni Şafak: Türkiye olarak merkezi iktidar ve sağlık sistemini sağlam tutmak zorundayız

İbrahim Karagül, iktidar ve sağlık alanının sağlam durması sonucunda Türkiye’nin koronavirüs salgınından “güçlü çıkacağı” görüşünü dile getirdi

Fotoğraf: Twitter

Yeni Şafak gazetesinin genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül, koronavirüs salgını dolayısıyla dünyadaki zenginliğin el değiştireceğini söylerken “Türkiye’nin ana paydaşlardan birisi olacağını” bu yüzden  “ülkenin sağlık sistemini ve merkezi iktidarını sağlam tutmak zorunda olunduğu” görüşünü dile getirdi.

Karagül, bugünkü köşe yazısında “koronavirüs için olumlu ve olumsuz senaryoları” yazdı.

Karagül’ün yazısının bir kısmı şöyle.

Merkezi iktidar alanı zayıf olan, güçlü bir liderliğe sahip olmayan, toplumsal dayanışmayı sağlayamayan, çok iyi koordine olamayan ülkeler ağır hasar alacak gibi. Türkiye bütün bu alanlarda dünyanın önde gelen birkaç ülkesinden biridir.

Türkiye olarak sağlık sistemini ve merkezi iktidar alanını sağlam tutmak zorundayız. Bu ikisini ayakta tutabilirsek, salgın sonrası çok daha güçlü bir ülke olarak öne çıkacağız. Güç ve zenginlik el değiştirirken, ana paydaşlardan biri Türkiye olacak.

Ve biz bu salgını yeneceğiz. Devlet ve kurumlar kadar bireyler de sorumlu davranırsa, ki bence davranıyor, bu tehdidin üstesinden geleceğiz.

 

Independent Türkçe, Yeni Şafak

 

DAHA FAZLA HABER OKU