Murat Yetkin: Erdoğan’ın sağlık çalışanlarını alkışlaması güzel de o yasa niye çıkmıyor?

Yetkin: Cumhurbaşkanı sağlık çalışanlarını gerçekten alkışlamak, onların kötü gün dostu olmak istiyorsa, AK Parti Meclis Grubuna sağlık çalışanlarına şiddet karşıtı yasanın çıkması talimatını vermesi yetecek

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

Gazeteci Murat Yetkin, koronavirüs salgınıyla mücadelede olağanüstü çaba gösteren sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezasını artırmayı öngören teklifin hâlâ TBMM’de beklemesini yazdı. Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Daha neyi bekliyor” diyerek seslendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murat Yetkin’in kişisel blogunda “Erdoğan daha neyi bekliyor? İtalya’ya İran’a dönmeyelim” başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:

Hastalık Türkiye’de görüldüğü 11 Mart’tan bu yana Erdoğan halkın karşısına, 18 Mart’ta ekonomik önlem paketi toplantısını saymazsak 20 Mart’ta çıktı. (Kaldı ki 18 Mart toplantısını Beştepe’ye virüs bulaşma ihtimaline karşı mı Çankaya’da yaptığı yorumları sosyal medyayı sardı; iletişim ekibi göstermiştir kendisine sanırım.) 20 Mart’ta halkın karşısına ilk çıkışı da Kısıklı’daki evinin balkonunda sağlık çalışanlarını alkışlamak içindi.

Ama şu an gece gündüz fedakârca sadece can kurtarmaya değil, toplumun geleceğini kurtarmaya çalışan hekimlere, hemşire, hastabakıcılara şiddete cezaların artırılmasını öngören yasa hâlâ TBMM’de bekliyor? Cumhurbaşkanının sağlık çalışanlarını alkışlaması güzel de o yasa Meclis’ten hâlâ neden çıkmıyor? Neden? Önergeyi CHP verdi diye mi?

Cumhurbaşkanı sağlık çalışanlarını gerçekten alkışlamak, onların kötü gün dostu olmak istiyorsa, AK Parti Meclis Grubuna sağlık çalışanlarına şiddet karşıtı yasanın çıkması talimatını vermesi yetecek.

Bir de sadece sağlık çalışanlarına değil, ama şu zor günlerde hastalık riski altında çalışmak zorunda olan gıda sektörü, marketlerin, pazarların tedarik zinciri görevlileri, temizlik işçileri gibi çalışanlara bu kriz süresince ek iş güçlüğü ücreti ödenmesini gündeme alması.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU