Kabe ve Mescidi Nebevi namaza kapatıldı

İslam dünyasının en kutsal iki mescidi koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında yasaklandı. Haremi Şerif ve Mescidi Nebevi'de bulunmaya ve namaz kılmaya yasak getirildi

Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistan makamları, koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle Mekke'deki Haremi Şerif ve Medine'deki Mescidi Nebevi'de namaz kılmaya yasak getirdi. 

Harameyn İşleri Genel Başkanlığı Sözcüsü Hani Haydar, ülkenin resmi haber ajansına yaptığı açıklamada, sağlık ve güvenlik kurumlarının Kovid-19'dan korunma amacıyla bazı önlemler aldığını bildirdi.

Buna göre, Haremi Şerif ve Mescidi Nebevi'de bulunmak ve buralarda namaz kılmanın yasaklandığını ifade eden Haydar, herkesten talimatlara uyması talebinde bulundu. 

Cemaati yasaklamıştı

Ülkede, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında geçen salı Kabe ve Mescid-i Nebevi dışında ülkedeki camilerde cuma namazı başta olmak üzere cemaatle namaz kılınmayacağı kararı alınmıştı. 

Ülkede son olarak virüs tespit edilen kişi sayısının 274'e yükseldiği açıklanmıştı.

En kutsal iki mescit

Kabe, Kabe’yi kuşatan ve ibadet için kullanılan alan Haremi Şerif ismiyle adlandırılıyor. Bölge için kullanılan birçok isimden birisi de Mescidi Haram. Mescidi Nebevi yani Peygamber Mescidi ise Hz. Muhammed tarafından Medine’de yaptırılan mescit. Hz. Muhammed'in kabri de Mescidi Nebevi’nin içinde bulunur. Mescidi Nebevi Mescid-i Haram'dan sonra Müslümanlara göre ikinci en kutsal mescittir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU