Avusturya’da yaşayan bir Türk koronavirüsten dolayı hayatını kaybetti

Avusturya’da koronavirüsten ölen Türk kadının böbrek ve şeker hastalığı bulunduğu belirtildi

Fotoğraf: AA

Tüm dünyada salgın haline gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Avrupa’da etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Vaka sayılarının hızla arttığı Avrupa’da, ölüm sayıları da gün geçtikçe yükseliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avusturya'da Kovid-19'dan bir Türk kadın hayatını kaybetti

Avusturya’da böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı bulunan 28 yaşında bir Türk kadının, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, virüs nedeniyle yaşamını yitiren hastanın 28 yaşındaki Yonca Akyol olduğunu söyledi.

Geçen hafta perşembe gününden bu yana yoğun bakımda tutulan Akyol’un, bu sabah erken saatlerde hayatını kaybettiği öğrenildi

Avusturya'da Kovid-19'dan ölen ilk Türk

Avusturya'da ilk defa bir Türk'ün koronavirüsten hayatını kaybettiğini belirten Ceyhun, aileye her türlü desteğin verildiğini ve naaşının bugün mümkün olduğunca hızlı şekilde defnedileceği bilgisini paylaştı

Öte yandan baba Mustafa Akyol, böbrek ve şeker hastalığı bulunan kızına koronavirüs teşhisi konulduğunu ve geçen hafta perşembe gününden bu yana yoğun bakımda tutulduğunu anlattı.

Akyol, hastaneden edindikleri bilgiye göre kızlarının sabah erken saatlerde hayatını kaybettiğini söyleyerek, "Kızımın annesi ve ablası çok kötü durumdalar, hem kızımızı bu kadar genç yaşta yitirmiş olmak hem de elimizden hiçbir şeyin gelmemesi, kızımızı son bir kez görememiş olmak bizleri perişan etti" dedi.

Hem büyükelçinin hem de başkonsolosun kendisini arayarak olayla yakından ilgilendiğini aktaran Akyol, konsolosluktan yetkililerin Avusturya makamlarıyla temas halinde olduğunu ifade etti.

Avusturya Sağlık Bakanlığı, ülkede virüs bulaşan kişilerin sayısının 1471'e, hayatını kaybedenlerin ise 3'e yükseldiğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe,AA

DAHA FAZLA HABER OKU