Maçların ertelenmemesine futbolculardan tepki: Seyircisiz devam kararı alan büyüklerimizi bizimle seyahat etmeye davet ediyorum

Türkiye'de liglerin ertelenmeyerek seyircisiz oynatılmasına futbolcular tepki gösterdi. Antalyaspor'da forma giyen Yekta Kurtuluş, seyircisiz oynatılması kararı alanları uçak seyahatlerine, tesislere ve maçlara davet ettiğini açıkladı

Fotoğraf: Pixabay

Çin'de ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesinde etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Avrupa'da birçok ligin yanı sıra uluslararası organizasyonlarında ertelenmesine neden oldu.

Türkiye'de ise nisan ayı sonuna kadar maçların oynatılmasına futbolcular sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Antalyasporlu Yekta Kurtuluş, seyircisiz oynama kararına tepki göstererek, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

Seyircisiz devam kararı alan büyüklerimizi bizimle beraber uçakla seyahat etmeye, antreman öncesinde tesislerde tokalaşmaya ve maçlardan önce soyunma odasına davet ediyorum.

 

 

Trabzonspor'da forma giyen John Obi Mikel ise bordo-mavili kulüple olan sözleşmesini feshetti. Mikel, geçtiğimiz cumartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayatta futboldan daha fazlası var. Kendimi rahat hissetmiyorum ve bu durumda futbol oynamak istemiyorum. Bu kritik zamanda herkes aileleri ve sevdikleri ile birlikte evde olmalıdır. Dünya bu tür çalkantılı dönemlerle karşı karşıya olduğu için sezon iptal edilmelidir" ifadelerini kullanmıştı. 

Galatasaray’ın Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao da Mikel’in yaptığı paylaşımına, "Haklısın John. Hayat, futboldan daha önemlidir” sözleriyle destek verdi. 

 

 

Trabzonspor ve Beşiktaş formaları da giyen Denizlisporlu Olcay Şahan ise seyircisiz maç kararını, şu sözlerle eleştirdi:

Biz futbolcular deplasmana gitmek için havaalanlarını kullanacağız, otellerde konaklayacağız ve maçlara çıkacağız. Mecburen işimiz gereği temas kurmak zorunda kalacağız. En zor durumlarda bile işimizi her zaman yapacağız ancak bizimde ailemiz olduğu unutulmasın...

 

 

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor'da forma giyen eski Fenerbahçeli Selçuk Şahin de seyircisiz maç kararına saygı duyduklarını ancak Bursaspor kaptanı olarak liglere devam kararının gözden geçirilmesini talep etti.

 

 

Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı, insanlığın ciddi bir süreçten geçtiğini belirttiği Twitter paylaşımına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı da etiketleyerek, Kovid-19 tehdidi nedeniyle diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de liglerin ertelenmesi gerektiğini savundu.

 

 

Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ufuk Ceylan ise Twitter hesabından, "Sonuç olarak; Evde mi kalalım? Anrenmana mı gidelim? Maç için şehir dışına mı çıkalım" değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU