Roma'nın boş sokaklarında, salgının ortasında, 498 yıllık inancın peşinde bir Papa...

Papa Francis, karantina önlemleri nedeniyle boşalan Roma sokaklarında dolaştı

Koronavirüs salgınının Çin'den sonra en fazla kayba yol açtığı İtalya'da, Papa Francis dua etmek için Vatikan’dan ayrıldı.

Geçen ay yeni tip koronavirüs Kovid-19'a yakalandığı iddia edilen Papa'nın tüm programlarını iptal etmesi söylentilerin artmasına neden olmuştu.

Papa'nın test sonuçlarının negatif çıktığı duyurulmuş; Katolik dünyasının ruhani liderinin salgına karşı önlem amaçlı pazar ayinlerini online ortam üzerinden yapılmasına karar vermişti.
 

Pope_Francis_prays_before_the_crucifix_of_the_Church_of_San_Marcello_al_Corso_March_15_2020_Credit_Vatican_Media.jpg
Fotoğraf: Catholic News Agency


Çin'den sonra salgının en çok etkilendiği ülke İtalya'da karantina nedeniyle boşalan Roma sokaklarında Papa'nın ortaya çıkması ise ülkenin en çok konuşulan konulardan biri oldu.

İtalya'nın Corriere Della Sera gazetesinin haberine göre Papa, Vatikan'dan ayrılıp salgının sona ermesi için ıssız sokaklardan kiliseye doğru yürüdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

83 yaşındaki Papa'nın sözcüsü birkaç gün önce soğuk algınlığı yaşayan Papa'nın sokaklarda hacca gidiyormuş gibi yürümeye karar verdiğini duyurdu.

San Marcello al Corso Kilisesi’ne geçen Papa, 1522 yılında Avrupa’yı etkisi altına alan Kara Veba’ya karşı Roma sokaklarında dolaştırılan ve doğaüstü güçleri olduğuna inanılan hacın önünde dua etti. 

İtalya’daki vakalarda dün günlük bazdaki en büyük artış kaydedildi.

Koronavirüs nedeniyle İtalya’da 24 bin 747 kişi enfekte oldu, bin 809 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU