Suriye’de koronavirüs önlemi: Okullar kapandı, nargile yasaklandı

Şam yönetimi henüz ülkede görülmediğini iddia ettiği koronavirüse karşı mücadele için okulları kapatırken, kafe ve restoranlarda nargileyi yasakladı

9 yıldır süren Suriye iç savaşı yüzünden milyonlarca kişi evini ve ülkesini terk etmek zorunda kaldı (AFP)

Suriye resmi haber ajansı SANA, iç savaşın vurduğu ülkede koronavirüse karşı alınan önlemleri dün açıkladı. Şam bütün okullar, üniversiteler ve teknik enstitülerin 2 Nisan’a kadar kapatılması emrini verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kamu çalışanlarının çalışma saatleri azaltılırken, memurların yalnızca yüzde 40 kapasiteyle çalıştırılacağı ifade edildi. Parmak izi sistemi de bir ay boyunca kaldırıldı.

Sosyal hayat da koronavirüs yasaklarından etkilendi. Tüm bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler durdurulurken, kafelere ve restoranlara nargile yasağı getirildi.

Suriye’nin komşuları Türkiye, Irak, Lübnan, Ürdün ve İsrail’de koronavirüse rastlandı fakat Şam yönetimi henüz ülkede Kovid-19 vakasının ve buna bağlı ölümün kaydedilmediğini iddia ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Hedinn Halldorsson, geçen hafta yaptığı açıklamada, Suriye’nin kırılgan sağlık sisteminin bir salgın hastalığı kaldıramayabileceğine işaret etmişti.

15 Mart 2011’de başladığı kabul edilen Suriye iç savaşında 9 yıl içinde 380 binden fazla kişi yaşamını yitirirken, milyonlarca kişi evini ve ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Ülkenin bazı bölgelerinde engellilerin oranı dünya ortalamasının iki katına çıkarak yüzde 30’u gördü.



AFP, SANA

DAHA FAZLA HABER OKU