Cübbeli Ahmet: 50 yaş üstünde kronik hastalığı olanlar tehlike geçene kadar cumaya gitmeyebilirler

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun risk grubundakilerin cuma namazı yerine evlerinde öğle namazı kılabilecekleri kararının ardından Cübbeli Ahmet Hoca’dan da benzer bir açıklama geldi

Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hoca) / Fotoğraf: AA

Koronavirüsün Türkiye’de de görülmeye başlamasının ardından merak edilen soruların başında kimi İslam ülkelerinde olduğu gibi cuma namazının iptal edilip edilmeyeceği oldu.

Diyanet İşleri Bakanlığı kararıyla cuma namazı iptal edilmedi ancak Din İşleri Yüksek Kurulu, yaptığı açıklama ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının görüldüğü ülkelerde risk grubundakilerin cuma namazı yerine evlerinde öğle namazı kılabileceklerini açıkladı.

Kurul açıklamasında ayrıca "Hastalığın yayılmaması için karantina kapsamında tutulan bölgedeki kişilere cuma namazı farz değildir. Bu kişilerin, söz konusu sınırlamayı ihlal ederek cemaate katılması caiz değildir" ifadelerini kullandı.

cuma.jpg
Cuma namazında koronavirüse karşı da uyarılar yapıldı / Fotoğraf: AA

 

Cübbeli Ahmet'ten ayet ile tedbir tavsiyesi

Bu arada Diyanet’in cuma namazını iptal ettirmeme kararı aralarında Mustafa İslamoğlu’nun da olduğu kimi tanınmış ilahiyatçılarca da eleştirildi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’den de Din İşleri Yüksek Kurulu’nun açıklamasına benzer bir çıkış geldi.

Independent Türkçe’nin sorusunu yanıtlayan Ünlü, “50 yaşın üstünde olup diyabet ve kalp gibi kronik hastalıkları olanlar veya başka risk gruplarında bulunanlar tehlike tamamen geçene kadar cumaya çıkmayabilirler” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

Çünkü Allah 'tedbirlerinizi alın ve kendinizi tehlikeye atmayın' diye iki ayrı ayeti kerimede beyan ediyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU