Başkan Hançerli, “Gazamız mübarek olsun” diye duyurdu, Avcılar’da beklenen dönüşüm başlıyor

Avcılar’da en az 1000 binayı kapsayacak İmar Plan Notu Değişikliği İBB Meclisi’nde onaylandı. Belediye Başkanı Hançerli, 6 aydan beri değişiklik talebinin onaylanması için mücadele ediyordu

Avcılar'da en az 1000 riskli bina dönüşüme gidecek / Fotoğraf: Avcılar Belediyesi

Avcılar’da merakla beklenen İmar Plan Notu Değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

26 Eylül’de gerçekleşen depremin hemen ardından süratle Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilerek İBB Meclisi'ne gönderilen İmar Plan Notu Değişikliği dünkü meclis toplantısından geçti.

Avcılar’da on binlerce vatandaşı ilgilendiren ve ömrünü tamamlamış riski binaların, olası depreme karşı güçlendirilmesini sağlayacak olan İmar Plan Değişikliği Notu, altı aydır İBB Meclisi’nde bekletilmekteydi.

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin ısrarla talep ettiği İmar Plan Notu değişikliği İBB Meclisi’nden onay aldı.

turan hançerli.jpg
Turan Hançerli (kırmızı kravatlı), kararı çıkartabilmek için oturma eylemi de yapmıştı / Fotoğraf: Avcılar Belediyesi

 

Karar çıksın diye oturma eylemi yapmıştı

Her fırsatta mecliste gündem dışı söz alarak Avcılar için vakit kalmadığının altını çizen, konunun takipçisi olmak adına 16 Ocak itibari ile İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda oturma eylemine başlayan ve son olarak depremle mücadele kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşen Hançerli, kararın ardından yaptığı konuşmada “Bugün meclis çok önemli bir karar aldı. Her bir meclis üyesi arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek teşekkür etti.

"En büyük kentsel dönüşüm hareketi başlayacak"

Hançerli sözlerinin devamında şunları söyledi:

Avcılar’da Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hareketini başlatılacağını söyleyen Hançerli, “Avcılar’da kentsel dönüşüm için, yenilenme için ve adalet için çok önemli bir karar. İyi bir başlangıç. İBB Meclisi’ni kutluyorum. Gazamız mübarek olsun.  Yolumuz açık olsun

Turan Hançerli, Avcılar’ın dönüşümü için göreve geldiği günden beri kentsel dönüşüm için hazırlık yaptığını, bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hareketini başlatacağının altını çizdi.

Avcılar’daki dönüşümden yaklaşık 1000 bina ile 10 bin konutun etkilenmesi bekleniyor.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU