“İmamoğlu’na eleştiri: İşe alımlarda MHP ve İYİ Partili isimler kollanıyor; CHP’li isimlere öcü gibi bakılıyor”

Hürriyet yazarı, bazı CHP’li isimlerin 28-29 Mart’taki kurultay öncesinde bir toplantı yaptığını yazdı

Fotoğraf: www.ibb.istanbul

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, CHP’li isimlerin yaptığı bir toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İşe alımlarda örgütün beklentilerinden çok MHP ve İYİ Partililerin isimlerinin kollanıyor, CHP’li ve ‘solcu’ isimlere ‘öcü’ gibi bakılıyor” diyerek eleştirildiğini yazdı.

CHP’nin kurultayı öncesi CHP’li isimlerin Bakırköy’deki bir otelde toplantı yaptığını söyleyen Bayer, şunları yazdı:

Toplantıya 29 ilçe, 7 belediye başkanı katıldı. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun davetine Ali Kılıç (Maltepe), Battal İlgezdi (Ataşehir), Erdem Gül (Adalar), Turan Hançerli (Avcılar), Ali Rıza Akpolat (Beşiktaş), Kemal Deniz Bozkurt (Esenyurt) katıldılar. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı yoktu.

39 ilçe başkanından Kadıköy, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Sarıyer, Beykoz, Şişli ve Üsküdar katılmadılar; Kartal, Büyükçekmece ve Sultanbeyli ‘mazeret’ bildirdiler.

Katılmayan isimlerin Oğuz Kaan Salıcı’nın başını çektiği ‘10 Aralık Hareketi’ne yakın isimler olduğu dikkat çekiyor.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından bir telefon açıldığını söyleyen Bayer, şöyle devam etti:

Kerimoğlu, bu toplantının yapılacağını duyan ve rahatsız olan il başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun telefon ettiğini, “Büyük kurultay öncesi il başkanının bilgisi olmadan böyle bir toplantının yapılmasını doğru bulmuyorum” dediğini ve kızdığını söylüyor.

Kerimoğlu buna gerekçe olarak “Biz büyük bir aileyiz. Bu tür toplantılar bizim daha çok kenetlenmemize sebep oluyor, partimizi nasıl büyütürüz, bunu sağlamaya çalışıyoruz” diyor.

Kaftancıoğlu’nun CHP’li delegelerle bugün bir toplantı yapacağını Aktaran Bayer, “Anlaşılıyor ki, 28-29 Mart tarihindeki kurultay öncesinde, ‘kazan’ın ilk ateşi İstanbul’dan yakılıyor” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Bakırköy’deki toplantıda en çok eleştirilen isim Kaftancıoğlu oluyor. İl kongresine tek aday olarak çıkması, antidemokratik tavırları, Kılıçdaroğlu’nun desteği ile örgüte sırtını dönmesi ve bazı başkanları kapıda bekletmesi gibi eleştiriler...

Toplantıda Ekrem İmamoğlu’nun da eleştirildiğini ifade eden Bayer, yazısının ilgili kısmını şöyle noktaladı:

Bakırköy toplantısında Ekrem İmamoğlu da eleştirilen isimlerin başında yer aldı. “İşe alımlarda örgütün beklentilerinden çok MHP ve İYİ Partililerin isimlerinin kollanması, CHP’li ve ‘solcu’ isimlere ‘öcü’ gibi bakılması” eleştirileri hiç yabana atılacak gibi değil. İmamoğlu’na istenildiğinde ulaşılamaması başka bir yakınmaydı.

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU