Koronavirüs aşısına dair iddialar: İsrail’de bir araştırma merkezi açıklama yapacak, İran’da bir ilaç kısmen iyileştirme sağladı

Ölümler ve vaka sayısının hızla arttığı koronavirüste aşı iddiaları da gündeme geliyor; farklı ülkelerden aşıya dair açıklamalar yapılıyor

Fotoğraf: Reuters

Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) binlerce kişinin ölümüne neden oldu.

Vaka sayısının hızla arttığı koronavirüs için aşı iddiaları da gündemdeki yerini koruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haaretz gazetesi, İsrail merkezli bir araştırma merkezinin koronavirüsün tedavisi için aşı geliştirdiğini açıklayacağını bildirdi.

Gazetede yer alan haberde, Ness Ziona Biyolojik Araştırma Enstitüsü'nden bilim insanlarının önümüzdeki günlerde koronavirüs aşısı üzerindeki çalışmalarını tamamladığını açıklamalarının beklendiği kaydedildi.

“Önemli bir atılım gerçekleşti”

​İsrail Sağlık Bakanlığı kaynakları da bilim insanlarının son dönemde Kovid-19'un biyolojik mekanizmasını ve niteliklerini anlama konusunda daha iyi teşhis yeteneği, vakalar için antikor üretimi ve aşı geliştirme de dahil olmak üzere önemli bir atılım gerçekleştirdiğini belirtti.

İran: İlaç kısmen iyileştirme sağladı

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianush Jahanpur ise koronavirüs vakalarına yönelik geliştirilen bir ilacın kısmen iyileştirme sağladığını, bu alanda araştırmaların devam ettiğini söyledi.

İran Öğrenci Haber Ajansı’nın (ISNA) haberine göre ilacın enjekte edilen bazı hastalarda 24 saat içerisinde olumlu etki gösterdiğini söyleyen Jahanpur, kesin değerlendirme yapmak için erken olduğunu ifade etti.

Sözcü, ilacın enjekte edildiği bir hastanın akciğerinde iyileşme gözlemlendiğini, ancak hastanın henüz taburcu edilemediğini sözlerine ekledi.

Bakanlık sözcüsü, kesin tedavi saptanırsa ilacın üç hafta içerisinde piyasaya sürülebileceğini kaydetti.

Çin'in Rusya Büyükelçisi: Piyasaya çıkması için son testler yapılıyor

Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, koronavirüs için aşının bulunduğunu ancak piyasaya çıkması için son testlerinin yapılmasının beklendiğini duyurmuştu.

Hanhui, Moskova'da Rus basınına yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu:

Çin'deki bilim insanlarımızın bulduğu ilaç etkisini kanıtladı ve testler başarılı şekilde devam ediyor. İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa süre zarfında bitirilmesi hedefleniyor ve şubat sonuna kadar Çin'deki tüm şehirlerde hayat normale dönecek. Virüsün yayılma merkezinde ise hayatın mart sonuna kadar düzelmesi planlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'yle çalışıyoruz. Ekibimizin içinde 2 Rus bilim insanı da var. Rusya'ya ve halkına destekleri için teşekkür ederiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU