Türkiye'nin Mısır’a gönderdiği Muhammed’in eşi: Atatürk Havalimanı’ndaki polisler garip davranıyordu

Geçtiğimiz ay Somali’den gelip Türkiye’ye girmek isterken Kahire’ye gönderilen Mısırlı Muhammed Abdulhafiz Hüseyin’in eşi W.T Hüseyin, Atatürk Havalimanı’nda yaşananları anlattı

Somali'nin başkenti Mogadişu’dan 16 Ocak'ta Türkiye'ye gelen ve hakkında idam kararı olmasına rağmen, kelepçelenerek Mısır'a gönderilen Muhammed Aldülhafiz Hüseyin'in eşi W.T. Hüseyin, o kritik saatlerde yaşananları Facebook hesabında yayınlanan ses kaydında anlattı.

Muhammed'in eşi, adını vermek istemedi ve Mogadişu'dan ayrıldıktan sonra kocasıyla sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi. "Muhammed bana her şeyin yolunda olduğunu söyledi, ancak havalimanındaki polislerin davranışlarında bir gariplik olduğunu anlattı" dedi.

‘’İltica talebini iletmesine rağmen gönderildi’’

W.T. , kocasının hakkında idam kararı olduğunu polislere söylediğini ve bu gerekçeyle iltica talebinde bulunduğunu söyledi. Anlattığına göre eşi ona, havalimanındaki görevlilerin "Hakkında idam kararı olduğunu ve siyasi muhalif olduğunu anladık" dediğini de söyledi. Ancak o dakikadan sonra bir daha kocasından haber alamadı.

Eşiyle o kritik saatlerde sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Hüseyin, Türkiye’deki arkadaşlarını arayarak onlardan yardım istediğini belirtti.

 

W.T. , eşi hakkındaki idam kararının "uydurulmuş" bir karar olduğunu söyledi ve uluslararası insan hakları kuruluşlarından yardım istedi.

‘’Dedelerine torunlarını gösterecektik’’

Mısırlı gencin eşi konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Uzun süredir Türkiye’ye gitme hayalleri kuruyorduk. İkimizde ailelerimizi iki yıl boyunca görememiştik. Muhammed’in çocukluğundan beri sağlık sorunları vardı. Sürekli ateşi yükseliyordu. Bu sürede bir çocuğumuz oldu. Biz de anne babalarımıza torunlarını göstermek istiyorduk. Türkiye özgürlükler ülkesiydi bizim için. Ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum’’

 

Sosyal medyada kampanya başlatıldı

Atatürk Havalimanı’ndan Kahire’ye gönderilen Muhammed Abdulhafiz Hüseyin için Facebook’ta kampanya başlatıldı. ‘’Ölüme Göndermek’’ adlı sayfada idam edilme tehlikesi bulunan Hüseyin için uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek hedefleniyor.

 

 

8 polis açığa alınmıştı

İstanbul Valiliği, Mısır uyruklu Muhammed Abdulhafiz Hüseyin’in Kahire’ye gönderilmesiyle ilgili Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Pasaport Kontrol Büro Amirliği’nde görevli 8 polis memurunun görevinden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. Hüseyin'den ise Kahire'ye gönderildiğinden bu yana haber alınamıyor. Müslüman Kardeşler, Hüseyin'in havaalanında gözaltına alındığını duyurmuştu.   
 

DAHA FAZLA HABER OKU